30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4157
EURO34.7638
ALTIN2428.2

Balık adam eğitimlerinde sezon bitiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balık adam eğitimlerinde sezon bitiyor
Abone ol
Osmaniye'de Mayıs ayının ilk haftasıyla başlayan Balık adam kurslarında son eğitim haftasına girildi.
Osmaniye'de Mayıs ayının ilk haftasıyla başlayan Balık adam kurslarında son eğitim haftasına girildi.

İlki 2010 yılında başlayan Balık Adam Eğitimlerinin 2015 Eylül ayı dönemi eğitimleri Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı eğitmenler tarafından Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü aracılığıyla Osmaniye’de düzenlendi.

Balık Adam eğitlerine gelen yoğun istek üzerine son eğitim 10 – 11 Ekim'de yapılacak.

Balık Adam Eğitimlerine katılmak isteyenlerin en geç 7 Ekim Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi. Adana ve Mersin ile yurdun değişik dalış noktalarında ve Mısır ile Malezya da Sualtı Balık Adam eğitimleri düzenleyen Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü’nün düzenleyeceği eğitimlerin, 10 saat sınıf ortamında sinevizyon destekli teorik eğitimlerinin Osmaniye'de, 2 günden oluşan deniz dalış eğitimlerinin ise hafta sonları Mersin’de düzenleneceği kaydedildi. Kurs ile ilgili ayrıntılı bilginin GSM: 0505 600 66 06 - 0505 398 92 39 - 0532 674 03 66 nolu telefonlardan alınabileceği bildirildi.

Osmaniyeli dalış gönüllülerinden Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü Derneği Genel Başkanı ve 3 yıldız balık adam Ramazan Traş, Balık adam eğitimlerinin 8 Ekim Perşembe günü akşam saat 17.00’da blok ders olarak verileceğini, katılmak isteyenlerin belirttiğimiz telefon numaralarından iletişime geçerek isimlerini bir an önce yazdırmaları gerektiği, katılımın sınırlı sayıda olacağından erken davranmanın istekliler yönünden faydalı olabileceğini, şu ana kadar Balık Adam Eğitimlerine katılmak isteyen Osmaniyeliler arasında bayanların da bulunduğu, bu nedenle Osmaniyeli bayanların da çekinmeden bu kursumuza katılabileceklerini söyledi

Balık Adam Yetki ve görevleri hakkında da bilgi veren Traş şöyle konuştu: “Eğitimi başarı ile tamamlayarak bir yıldız dalıcı kimliği almaya hak kazanan dalıcı; dalış ile ilgili teorik konularda bilgilenmiş olur. Dalış donanımlarının hepsini uygun olarak kuşanıp çıkarabilen, bunları sualtında doğru olarak kullanıp dalabilen ve yanında en az üç yıldız dalıcı ya da bir dalış eğitmeni ile açık deniz dalışları yapmaya hazır dalıcı haline gelmiş olur. Bir yıldız dalıcının dalış derinliği sınırı ise 18 metredir. Gece dalışı yapamaz.” dedi.

Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü olarak 6 yıldan bu yana yapmış olduğumuz eğitimler sonucunda Osmaniye ve çevre yerleşim birimlerinden kurslarımıza katılan 45 kursiyer eğitimler sonunda başarılı olarak brövelerini almışlardır.

Bröve sahibi arkadaşlarla hafta sonları organizasyonları yaparak değişik noktalarda dalış yapmaya devam ediyoruz.
Ramazan Traş kursa katılmak isteyenlerden, 4 adet foto, 1 adet kimlik fotokopisi ve gerekli görüldü hallerde sağlık belgesi isteneceğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar