
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentileriyle ilgili yaptığı açıklamada, dezenflasyon sürecinin güçlenerek sürdüğünü ve yıl sonunda TCMB'nin tahmin aralığına ulaşılacağını belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada enflasyon beklentileri ve ekonomik programa dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Şimşek, yıl sonunda enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) tahmin aralığı içinde kalacağını öngördüklerini açıkladı.
Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerinde önceki aya kıyasla sınırlı bir artış olmasına rağmen, yıllık bazda dikkat çekici bir iyileşme yaşandığını belirtti.
Buna göre, son bir yılda 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi hanehalkında 17 puan, reel sektörde 15 puan ve piyasa katılımcıları arasında 10 puan azaldı.
Açıklamasında Türkiye ekonomisinin makroekonomik temellerinin her geçen gün daha da sağlamlaştığını vurgulayan Şimşek, sıkılaşan finansal koşulların ve küresel emtia fiyatlarındaki düşüşün dezenflasyon sürecine katkı sağladığını dile getirdi.
Şimşek, iç ve dış gelişmelerin ekonomi üzerindeki olası olumsuz etkilerini sınırlamak adına hükümetin gerekli tüm adımları attığını da ifade etti.
Bakan Şimşek, uygulanan ekonomik programın hem beklentiler düzeyinde hem de reel göstergeler üzerinde olumlu etkiler göstermeye başladığını belirtti.
Enflasyonda kalıcı düşüş için yıl sonuna doğru daha güçlü sinyaller alınmasının beklendiğini ifade eden Şimşek, Merkez Bankası’nın belirlediği tahmin aralığına uygun bir enflasyon patikası öngördüklerini yineledi.

Yorum Yazın