160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Kurum: “Devletimiz Şırnakta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadı, Şırnakı ayağa kaldırdı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum: “Devletimiz Şırnakta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadı, Şırnakı ayağa kaldırdı”
Abone ol
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, “DEVLETİMİZ ŞIRNAK’TA SADECE TERÖRÜN AÇTIĞI ÇUKURLARI KAPATMADI, ŞIRNAK’I AYAĞA KALDIRDI. 10 BİNDEN FAZLA KONUT, İŞ YERİ VE OKULLA ŞEHRİMİZİ YENİDEN İMAR ETTİK, İNŞA ETTİK, İHYA ETTİK” DEDİ.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devletimiz Şırnak’ta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadı, Şırnak’ı ayağa kaldırdı. 10 binden fazla konut, iş yeri ve okulla şehrimizi yeniden imar ettik, inşa ettik, ihya ettik” dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Şırnak’ta terör örgütünün izleri silinmeye devam ediliyor. Başlatılan imar ve ihya çalışmalarıyla önemli bir dönüşüm sağlanan ilde 10 bin 155 konut, 738 iş yeri, 18 okul ve 9 cami yapıldı. Bakan Kurum’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, şehrin baştan aşağı yenilendiği vurgusu yapıldı. Kurum, “Devletimiz Şırnak’ta sadece terörün açtığı çukurları kapatmadı, Şırnak’ı ayağa kaldırdı. 10 binden fazla konut, iş yeri ve okulla şehrimizi yeniden imar ettik, inşa ettik, ihya ettik” dedi.


Bakanlığın Şırnak’ta yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Çukur eylemleri sırasında ilimizin hemen hemen merkezinin neredeyse tamamı yıkıldı ve virane bir şehir haline geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız bu süreç içerisinde her şeyiyle ve bütün imkanlarıyla beraber ilimize geldiler ve ilimizde konutları yıkılan vatandaşlara konut, iş yerleri yıkılan vatandaşlara iş yeri yaptılar” dedi.



“Deprem yönetmeliğine uygun sağlam temellere oturmuş kaliteli binalar yaptık”


Yapılan binalarda insanların huzur ve güven içerisinde oturduğunu dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Şırnak İl Müdürü Ahmet Şahin, “Yaptığımız bütün çalışmalar neticesinde Şırnak’a gelen herkesin gözlerine inanamadığı bir şehri inşa ettiğimizi düşünüyorum. En önemlisi deprem yönetmeliğine uygun sağlam temellere oturmuş kaliteli binalar yaptık. Yapmış olduğumuz binalarda insanlar huzur ve güven içerisinde oturmanın mutluluğunu yaşarken, geri dönüşleri de çok olumlu alıyoruz. Cizre ilçemizde ise camileriyle, okullarıyla, hastaneleriyle yepyeni bir şehir inşa ettik" ifadelerini kullandı.


Paylaşılan videoda Şırnak’ta yaşayan vatandaşlar da duygularını dile getirdi. Böyle bir yeri hayal edemediklerini belirten vatandaşlar, binaların dış cephelerinin yenilendiğini, oyun alanları, parklar, yürüyüş yolları yapıldığını, sosyal alanların artırıldığını kaydetti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSİ Genel Müdürü Akca:” Gemlik Büyükkumla Barajı 2045 yılına kadar günlük 70.000 metreküp ham suyu arıtacak”Önceki Haber

DSİ Genel Müdürü Akca:” Gemlik Büyükkuml...

Bayburt Belediyesinden ağaç budama çalışmasıSonraki Haber

Bayburt Belediyesinden ağaç budama çalış...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar