160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Dönmezin Umman ve Katar ziyareti verimli geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Dönmezin Umman ve Katar ziyareti verimli geçti
Abone ol
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ, UMMAN VE KATAR ZİYARETİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GÖRÜŞMELERİN VERİMLİ GEÇTİĞİNİ AÇIKLADI.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini açıkladı.


Başta doğalgaz ve petrol olmak üzere kaynak sahibi ülkelerde gerek fiziki gerekse çevrim içi görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri Umman ve Katar’a ziyarette bulundu. Bakan Dönmez’in öncülüğündeki ziyaretlerden ilki Türkiye’nin bugüne kadar doğal gaz ticaretinin bulunmadığı Umman’a gerçekleşti. Burada Umman Enerji ve Maden Bakanı Salim Al Aufi ile görüşen Bakan Dönmez, ardından da Katar’da Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi ile görüştü. Hem baş başa hem de heyetler arası gerçekleşen görüşmelerde Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bakanlığın diğer yetkilileri Dönmez’e eşlik etti.



Umman’dan "yenilenebilir" teklif


Ziyaretlerini ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dönmez, Umman’daki görüşmeyi "çok önemli" olarak niteledi.


Umman ile Türkiye arasında bugüne kadar doğal gaz ticaretinin olmadığına dikkati çeken Dönmez, "Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti. Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğal gaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde inşallah karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz" diye konuştu.


Umman’ın yenilenebilir enerji alanında ileriye dönük projelerinin de olduğuna işaret eden Dönmez, "O konuda iş birliği teklif ettiler. Onu da biz yine değerlendireceğiz. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki fırsatları değerlendireceğiz" dedi.



"Katar ile 3’üncü ülkelerde çalışabiliriz"


Umman ziyaretinin ardından da Katar’a geçtiğini anımsatan Dönmez, şunları kaydetti:


"Orada da Katar Enerji işlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Sherida Al-Kaabi ile ’Öteden beri devam eden iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz’ diye konuştuk. Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye’de, Katar’da veya 3’üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmaz: “Üyelerimizin fındık depoları güvence altında olacak”Önceki Haber

Yılmaz: “Üyelerimizin fındık depoları gü...

D-100de zincirleme kaza, araçta sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardıSonraki Haber

D-100de zincirleme kaza, araçta sıkışan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar