15 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Akdeniz Üniversitesinde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Üniversitesinde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı
Abone ol
Akdeniz üniversitesi Rektörü Prof. Dr. özlenen özkan öncülüğünde Akdeniz üniversitesi Kadın Yöneticileri Bir Araya Geldi. Rektör özkan, Pozitif Ayrımcılık Yapmadan, Sadece Liyakat Esas Alınarak, Kadın Yönetici Sayısının Son 4 Yılda üç Katına çıktığını Söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi kadın yöneticileri bir araya geldi. Rektör Özkan, pozitif ayrımcılık yapmadan, sadece liyakat esas alınarak kadın yönetici sayısının son 4 yılda üç katına çıktığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesinin ilk kadın rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın göreve gelmesinin ardından Akdeniz Üniversitesinde kadın yönetici sayısı da artış gösterdi. 2020 yılında 6 olan akademik kadın yönetici sayısı yeni dönemde üç kat artarak 18’e yükseldi. Toplam 3 bin 496 akademisyenin bulunduğu Akdeniz Üniversitesinde bin 726 kadın akademisyen, bin 770 erkek akademisyen yer alıyor. Akdeniz Üniversitesi’nde 24 fakültenin 10’u kadın dekanlar, 7 enstitünün 2’si kadın müdürler, 12 meslek yüksekokulunun 5’i kadın müdürler ve devlet konservatuvarı da kadın yönetici tarafından idare ediliyor. Akdeniz Üniversitesi Senatosunda yer alan 71 kişinin de 28’i de kadın senatörler tarafından temsil ediliyor.

Akademik personelin yüzde 49’unu kadınlar oluşturuyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Akdeniz Üniversitesi olarak üniversitemizde akademik personelin yaklaşık yüzde 49’unu kadınlar oluşturuyor. Üniversitemizde 3 bin 496 akademisyenimiz bulunuyor. Bin 726 kadın akademisyen, bin 770 erkek akademisyen öğrencilerimizin hayatına dokunuyor. Gururla söyleyebilirim ki ülkemizin bu alandaki oranları dünyadaki rakamların üzerinde" dedi.

"Kadın liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var"

Kadınların yönetimde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyleyen Rektör Özkan, göreve geldiğinden bu yana kadınların daha fazla söz sahibi olması için meslektaşlarını bu konuda teşvik ettiğini ve tercihini yetkin kadın akademisyenlerden yana kullandığını belirtti. Akademik yaşamda kadının yerini güçlendirme ve kadın liderliğini artırma çalışmalarının süreceğini söyleyen Rektör Özkan, "Kadınlarımız ailelerimizin yapı taşlarının başında geliyor. Aile yaşamımız ve iş dünyasındaki varoluş çabamız her zaman takdire şayandır. Kadınlarımız her alanda yetkin ve yeterliliğe sahiptirler, pozitif ayrımcılığa gerek yoktur. Yeter ki ’kadındır yapamaz’ cümlesi artık bilinçlerimizde yer almasın. Eşit şartlarda yarışıldığında kadınlarımız her zaman farkındalıklarını ortaya koymaktadırlar. Toplumumuzda kadınsız bir gelecek inşa edemezsiniz. Günümüzde kadın duyarlılığına ve liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Tüm öğrencilerimize bilinç kazandıracağız"

Toplumda kadının güçlendirilmesinin en temel yolunun bilinç kazandırmak olduğunu bunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Rektör Özkan, bu amaçla bu yıl itibarıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersleri açıldığını ve 2026 yılına kadar bu dersin tüm enstitü ve fakültelerde açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Daha önce Kadına Şiddetle Mücadele Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Rektör Özkan, bu konuda eğitim, hukuk, iletişim, sosyal ve psikolojik destek başta olmak üzere farklı disiplinlerde çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. Rektör Özkan ayrıca kız öğrenciler için de “Güvenli Kampüs” oluşturmak adına gerekli düzenlemeler yapıldığını sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GKV Özel İlkokulu 60. yıl mezunlarını uğurladıÖnceki Haber

GKV Özel İlkokulu 60. yıl mezunlarını uğ...

Elazığda ‘sarı benekli semender görüldüSonraki Haber

Elazığda ‘sarı benekli semender görüldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar