Adana Büyükşehir Belediyesi, kavşak düzenleme çalışmaları sırasında ağaçları söküp fidanlıklara taşıyarak farklı noktalara yeniden dikiyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde süren kavşak düzenleme ve trafik rahatlatma çalışmaları kapsamında, çalışma alanlarında bulunan ağaçları koruma altına alarak güvenli şekilde söküp farklı bölgelere naklediyor.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, tüm işlemleri "titizlikle yürütüldüğünü" açıkladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre Fazlı Metro Bulvarı’ndaki çalışmalarda 15 çitlembik ve 2 turunç ağacı söküldü.
Ağaçlar, Kanara Fidanlığı’na götürülerek yeniden dikildi.
Aynı kapsamda Ali Bozdoğan Bulvarı’nda sökülen 75 turunç ağacının 39’u bulvar üzerindeki farklı noktalara yeniden dikildi.
Kalan 36 ağaç ise Kanara Fidanlığı’na taşınarak toprakla buluşturuldu.
Aliya İzzet Begoviç Bulvarı’nda gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları sırasında sökülen 15 turunç ağacı da Kanara Fidanlığı’na nakledildi.
Türkmenbaşı Kavşağı’nda bulunan 3 adet araucarya ağacı ise özel ağaç sökme-dikme makinesi ile aynı bulvar üzerinde uygun bir noktaya taşındı.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı açıklamasında, tüm çalışmaların çevresel hassasiyetle yürütüldüğüne dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
“Çalışmalarımızın sürdüğü noktalarda ağaçlarımızın sökülmesi, fidanlıklara götürülmesi ve başka noktalara dikilmesi titizlikle sürdürülmektedir.”
Yorum Yazın