Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yılbaşı Konseptli Kadın Emeği Pazarı, kadın kooperatifleri ve girişimci kadınların el emeği ürünlerini Adanalılarla buluşturdu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, kadın kooperatifleri ile kadın girişimci ve üreticilerin el emeği ürünlerini Adanalılarla buluşturmak amacıyla “Ürettikçe Hep Güçlü” sloganıyla Yılbaşı Konseptli Kadın Emeği Pazarı düzenlendi.
19–21 Aralık 2025 tarihleri arasında Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Adana genelinde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticiler stant açarak el emeği ürünlerini sergiledi.
Yılbaşı öncesinde düzenlenen pazar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki konumlarını güçlendirmeyi hedefleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bu organizasyonla girişimci kadınların el emeği ürünlerini gelire dönüştürmelerine katkı sundu.
Aynı zamanda kadın üreticilerin ürünlerini tanıtabilecekleri yeni satış ve tanıtım olanakları da oluşturuldu.
Yılbaşı Konseptli Kadın Emeği Pazarı’nda; takı, örgü, tığ işi, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam ve resim gibi pek çok alanda üretilen el emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Pazarı ziyaret eden vatandaşlar, yılbaşı öncesinde sevdikleri için özgün ve el emeği hediyeler satın alma fırsatı buldu.
Etkinlik kapsamında ayrıca, ziyaretçilere ve üretici kadınlara Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı ve broşürler dağıtıldı.
Yorum Yazın