160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

AB liderlerinden, Ukrayna ve Moldovaya “aday ülke statüsü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB liderlerinden, Ukrayna ve Moldovaya “aday ülke statüsü”
Abone ol
AVRUPA BİRLİĞİ (AB) LİDERLERİ, AB KOMİSYONU’NUN TAVSİYE KARARINI UYGUN GÖREREK UKRAYNA VE MOLDOVA'YA “ADAY ÜLKE STATÜSÜ” VERİLMESİ ÜZERİNDEN ANLAŞTI.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, AB Komisyonu’nun tavsiye kararını uygun görerek Ukrayna ve Moldova’ya “aday ülke statüsü” verilmesi üzerinden anlaştı.



Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) liderleri, AB Komisyonu’nun tavsiye kararını uygun görerek Ukrayna ve Moldova’ya “aday ülke statüsü” verilmesi üzerinden anlaştı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anlaşma. Avrupa Konseyi, AB’nin Ukrayna ve Moldova’ya aday statüsü verilmesine karar verdi. Tarihi bir an. Bugün, AB yolunda önemli bir adım atılıyor” ifadelerini kullanarak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkı ile Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu ve Moldova halkını tebrik etti.



Michel ayrıca, AB Liderlerinin, Gürcistan’ın Avrupa perspektifini tanımaya karar verdiğini ve belirlenen öncelikler karşılanır karşılanmaz AB’nin Gürcistan’a “aday ülke statüsü” vermeye hazır olduğunu aktararak, “Gürcü halkını tebrik ediyorum. Bu, AB-Gürcistan ilişkilerinde tarihi bir andır. Gürcistan’ın geleceği AB’dedir” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Define ararken canından olduÖnceki Haber

Define ararken canından oldu

Uçak kule ‘Chinook göreve başladıSonraki Haber

Uçak kule ‘Chinook göreve başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar