30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4604
EURO34.7552
ALTIN2434.1

2016 yılının en uzun Altın Petek’i dün TRT 1’deydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2016 yılının en uzun Altın Petek’i dün TRT 1’deydi
Abone ol
TRT 1’de yayınlanan Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek’te, 2016 yılının son ve en uzun programı izleyiciyle buluştu.
TRT 1’de yayınlanan Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek’te, 2016 yılının son ve en uzun programı izleyiciyle buluştu.

Oyuncu Engin Hepileri’nin sunumuyla yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması, dünkü bölümde yarışan 7 yarışmacıdan 6’sı 10.000 TL ödül alarak yarışmayı tamamladı.

Gümüş Joker sayesinde yarışmacının istediği bir soruyu doğru cevapladığı taktirde ödülü garantilemesi kuralının uygulandığı yarışmada, ilerleyen etaplardaki soruyu yanlış cevapladıklarında, Gümüş Joker ile garantiledikleri ödülü almaya hak kazanıyorlar.

GİRİŞİMCİLER ALTIN PETEK’E KADAR GELDİ

İlginç hayat hikâyeleri olan yarışmacılar, Altın Petek Bilgi Yarışması’nın en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi. 2016 yılın son ve şimdiye kadarki en uzun bölümünde 10.000 TL’lik ödül tek ortak nokta değildi. Yarışmacılardan Muhammed Deleş ve Vahab Demir, girişim yapmak için yarışmaya katılmışlardı.

İstiridye mantarı fikri olan Muhammed Deleş ve teknik arı yetiştiricisi olmak isteyen Vahab Demir, bu bölümde Altın Petek sorusunu gören iki yarışmacı oldu. Deleş, 11’inci soruda 100.000 TL’lik soruda elenirken, Vahab Demir 50.000 TL değerindeki Altın Petek sorusunu bilemedi.

ALTIN PETEK SORULARI “EN”LERDEN

Benzerlikler Altın Petek sorularında da sürdü. “Dünyanın en küçük antilop”u sorusunu bilemeyen Muhammed Deleş ve “Dünyanın en pahalı müzik aleti” sorusuna takılan Vahab Demir, “en”ler sorularında kaybetmiş oldu.

2016 yılının en uzun bölümünde, Altın Petek Bilgi Yarışması’nda yaşanan ilginç anlar ise şöyle:

ADRIANA LIMA YAKTI

İstanbul’da Gemi Makine İşletme Bölümü’nde okuyan Berkehan İnal, ilk 3 soruyu hızlı geçti. Aslında cevaplarını bildiği 4, 5, 6 ve 7’nci soruda birer bronz joker harcadı. Yedinci soruda gümüş jokerini de kullanarak ödülü garanti altına aldı, ancak sekizinci soruyu yanlış cevaplayarak elendi.

Sekizinci soruda, “Dünyaca ünlü model Adriana Lima’nın soyadı, hangi ülkenin başkentidir?” sorusuna “Peru” yerine “Şile” cevabını verince yarışmaya 10.000 TL’lik garantilediği ödül ile veda etti.

GEZGİN, MAĞLOVA SU KEMERİ’Nİ GEÇEMEDİ

Diğer yarışmacı, bir gezgin olan yazılım uzmanı Figen Atik, Türkiye’yi gezdiğini ve sadece 6 şehre gitmediğini söyledi. Türkiye’yi tamamladıktan sonra yurt dışında gezmeye başlayacağını da yarışmada açıkladı.

İlk iki soruyu hatasız geçen Atik, üçüncü soruda ilk bronz jokerini kullandı. Dördüncü sorunun ardından her soruda birer joker harcayarak yarışmaya devam etti. 7. soruda “Eski adı Adampol olan İstanbul semti hangisidir?” sorusunda gümüş jokerini kullanan yarışmacı bronz jokeriyle de, “Polonezköy” cevabıyla soruyu yanıtladı.

İlçe anahtar kelimesini seçen Figen Atik, sekizinci soruda “Mimar Sinan’ın şaheserlerinden biri olarak kabul edilen “Mağlova Su Kemeri” günümüzde İstanbul’un hangi ilçesinde yer almaktadır?” sorusuna “Kağıthane” cevabını verince yarışmayı garantilediği 10.000 TL ile tamamladı.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK ANTİLOPU SORUSUNA TAKILDI

Bu bölümde Altın Petek sorusunu gören iki yarışmacıdan biri olan, Manisa’dan katılan Muhammed Deleş, ilk 6 soruyu joker kullanmadan hızlıca cevapladı. İstiridye mantarı yetiştirmek için yarışmadan alacağı ödülün önemli olduğunu söyleyen Deleş, yedinci soruda “patron” anahtar kelimesini tercih etti. “Hangi teknoloji patronu üniversite mezundur?” sorusunda iki bronz joker ve bir gümüş joker harcayarak “Larry Page” cevabını veren yarışmacı 10.000 TL ödülünü garantiledi.

Daha sonra, 9 ve 10. soruda birer bronz joker daha harcayan Deleş, 100 bin liralık Altın Petek sorusunu gördü. “60 santim civarındaki uzunluğu ve 35 santim yüksekliği ile ‘dünyanın en küçük antilop türü’ unvanına sahip hayvanın adı nedir?” sorusuna “Ciru” yanıtını verdi. “Dikdik” doğru cevabını bilemeyen Muhammed Deleş, yarışmayı gümüş joker ile garantilediği ödülle bitirdi.

HEYECANI JOKERLERİNİ TÜKETTİ

2016 yılının en uzun programında herkesten farklı olarak 3.000 TL kazanan üniversite öğrencisi Elif Taştekne, yarışmaya bronz jokeri kullanarak başladı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen yarışmacı beşinci soruda “çeşit” anahtar kelimesini tercih etti.

Yarışmacı, “Bir dönem kullanılmış ‘kontra pedal’, hangisinde kullanılan bir çeşit fren sistemiydi?” sorusunda önce gümüş joker, sonra da “motosiklet” ve doğru seçenek “bisiklet” için bronz joker kullanarak 3.000 liralık ödülü garantiledi. Hiç jokeri kalmayan yarışmacı altıncı soruda, “deniz” anahtar kelimesinin sorusu olan “Bir taraftan tatlı suya, bir taraftan denize girilebilen; “caretta caretta” kaplumbağalarının da üreme bölgesi olan dünyaca ünlü plajımız hangisidir?” için yazın gittiği plaj olan “Patara”yı emin olarak yanıtladı. Doğru cevap, “İztuzu”nu bilemeyen Elif Taştekne, yarışmayı 3.000 TL ile tamamlamak zorunda kaldı.

İSİM SORULMASINDAN KORKTU, İSİM SORUSUNDA KAYBETTİ

İstanbul’dan katılan Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Mina Nur Bayram, üçüncü ve dördüncü soruda birer bronz joker harcadı. Yedinci soruda, “çay” anahtar kelimesini seçen yarışmacı, “Genellikle şekersiz olarak hazırlanan ve fincan yerine çay bardağında servis edilen Türk kahvesi nasıl adlandırılır” sorusunda bir gümüş ve iki bronz jokerini harcayarak “Süvari” yanıtını verdi. Böylece gecenin klasiği olan 10.000 TL’yi garantilemiş oldu.

Sekizinci soruda “gece” anahtar kelimesini tercih eden Mina Nur Bayram, hiç tercih etmediğini söylediği isim sorusu çıktı. “Geceye sor beni’, ‘Galata’ ve ‘Şeyler Kitabı’ gibi şiir kitapları olan, kitaplarına kapak çizmekle resme başlayıp sergiler açmış şair ve yazar kimdir?” sorusuna “İlhan Berk” yerine “Ataol Behramoğlu” şeklinde yanıt verdi ve garantilediği ödül ile yarışmadan ayrıldı.

“ARI” GİBİ BAŞARILIYDI, EN PAHALI MÜZİK ALETİNDE VEDA ETTİ

Bir dönem bir kamu bankasında çalışan Vahab Demir, arı yetiştiriciliği konusunda girişimci olmayı düşündüğünü açıkladı. Bir toprağa dönüş yapmak istediğini söyleyen Demir, teknik arıcılık yapmak istediğini belirterek, hikâyesini şöyle anlattı: “Modern köleliği bırakmak adına istek ve arzu vardı. Toprağı, doğayı seviyoruz. Arkadaşımla konuşurken, az mesai harcayıp bol zamanın kalacağı ve sonunda güzel bir şey olacak ne var diye düşündük. Arıcılık geldi aklımıza. Arı, enteresan bir yaratık. Arı ürünleri de, ikamesi olmayan ürünler. O yüzden arıcılığı tercih ettik.”

İlk dört soruda joker kullanmayan, ancak 5 ve 6’ncı soruda doğru cevaplara jokerlerini harcayan yarışmacı, “anlam” anahtar kelimesini seçtiği yedinci soruda “Hangisi ‘çapa’ kelimesinin anlamlarından biri değildir?” için gümüş jokerini ve 2 bronz jokerini kullanmasına rağmen doğru cevabı bulamadı. Joker hakkı kalmayınca doğru cevap olan “makine merdanesi” şeklinde cevaplayarak 10.000 TL’yi güvene almış oldu.

Altın Petek’i onuncu soruda yakalayan Vahab Demir, 50 bin lira değerindeki “45 milyon dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı müzik aleti olarak bilinen “The Macdonald” isimli enstrüman hangi türdendir?” sorusuna “Viyola” yerine “Piyano” cevabı vererek yarışmayı tamamlamış oldu.

ALTIN PETEK’E BİR SORU KALA ÇANAKKALE ŞARKISINA TAKILDI

İstanbul’dan katılan Mimarlık öğrencisi Meltem Akman, ilk beş soruyu jokersiz geçerek güzel bir seri yakaladı. Altıncı soruda üç joker birden harcayan yarışmacı, yedinci soruyu sadece gümüş joker kullanarak bildi ve 10.000 TL’yi garantilemiş oldu.

Altın Petek’e bir soru kala dokuzuncu soruda Beşiktaş’ta oturduğunu ve aşina olduğu için “çarşı” anahtar kelimesini tercih eden Akman, “Çanakkale Savaşı’nı anlatan ‘Çanakkale içinde aynalı çarşı’ türküsü hangi yöreye aittir?” sorusuna önce bronz joker ile “Uşak” yanlış cevabını verdi. Joker hakkı kalmayan yarışmacı, “Kastamonu” yerine “Balıkesir” cevabını vererek yarışmayı, garantilediği 10.000 TL ile sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar