29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5459
EURO34.8943
ALTIN2441.5

12 yaşındaki Şevval ambulans uçakla İstanbula sevk edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12 yaşındaki Şevval ambulans uçakla İstanbula sevk edildi
Abone ol
Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde Kalbinde 'miksoma' Tanısından ötürü Ritim Bozukluğu Gelişen Ve Tedavi Gören 12 Yaşındaki şevval Bozaslan, Uçak Ambulans Ile Istanbul çapa üniversitesi Tıp Fakültesine Sevk Edildi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde kalbinde ’Miksoma’ tanısından ötürü ritim bozukluğu gelişen ve tedavi gören 12 yaşındaki Şevval Bozaslan, ambulans uçakla İstanbul Tıp Fakültesine sevk edildi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde ’Miksoma’ tanısından ötürü ritim bozukluğuna bağlı tedavi gören 12 yaşındaki Şevval Bozaslan, kara ambulansı ile Batman Havaalanı’na götürülüp, havaalanında hazır bekleyen ambulans uçakla İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji bölümüne sevk edildi. Fakülteye sevk edilen Şevval Bozaslan’ın tedavisi devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doktor Murat Demir, “10 Ağustos Pazartesi günü Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde ’Miksoma’ tanısıyla kalbindeki ritim bozukluğu için tedavi altına alınan 12 yaşındaki Şevval Bozaslan isimli hastamız, İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji bölümüne kabul aldı. Uçak ambulansla naklini gerçekleştirmek üzere İl Sağlık Müdürümüz Uzman Doktor Mustafa Ekici ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Yılmaz Uzun’un çabalarıyla Bitlis’ten Batman’a kara ambulansı ile Batman’dan İstanbul’a da ambulans uçak ile naklini gerçekleştirdik. Hastamız vakit kaybetmeden tedavi altına alındı. Bakanlığımızca 2008 yılından itibaren ambulans helikopter ve 2010 yılından itibaren ambulans uçaklar hasta nakillerinde kullanılmaya başlandı. Türkiye genelinde ambulans helikopter sayısı 13’e çıkarıldı. Van ilinde bulunan bir adet ambulans helikopter Bitlis ilimizdeki hasta nakilleri için ayrıca kullanılmaya devam ediyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köpekten kaçarken aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralıÖnceki Haber

Köpekten kaçarken aydınlatma direğine ça...

Elektrikli bisiklet siparişleri yüzde 113 artışla ikiye katlandıSonraki Haber

Elektrikli bisiklet siparişleri yüzde 11...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar