17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.2584
EURO35.1259
ALTIN2505.9

1.1 Trilyonluk ek bütçe komisyonda kabul edildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1.1 Trilyonluk ek bütçe komisyonda kabul edildi.
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşına yüzde 39 oranında artışı da içeren 1.1 Trilyon Liralık ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşına yüzde 39 oranında artışı da içeren 1.1 Trilyon Liralık ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

TBMM’ye sunulan 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçe, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

 Ek bütçenin gerekçesinde, depremin yanı sıra seçim öncesi vatandaşlara ücretsiz verilen doğal gaz da yer aldı.

 Depremin ardından afet konutlarının yapımı ve altyapı hasarlarının giderilmesi için ise ek bütçede 482,8 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu kaynak AFAD tarafından kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı’na 640 milyon 236 bin lira ek bütçe verilirken, ek gider kalemlerinin 500 milyon lirası barış destekleme giderinden, 140 milyon lirası afet ve acil yardım desteği giderinden ve 236 bin lirası ise özlük giderinden oluşacak.

Ek bütçe ile Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 39 zam

Ek bütçe ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına yüzde 39 oranında zam yapılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erdoğan’a yapılan zammın gerekçesini, “Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı, milletvekili maaşının altında. Bakan yardımcılarının maaşının da altında. Bir süredir artış yapılmasına izin vermedi. Buradaki artışı yapmazsak neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak. Bu sadece kendisini de ilgilendirmiyor, eski Cumhurbaşkanları var” şeklinde açıklamıştı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emeklilerin maaşını sadece yüzde 25 oranında artıran Tayyip Erdoğan, getirdiği ek bütçeyle kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yapıyor. 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken Erdoğan, kendi imzasıyla maaşını 40 bin TL artırarak 140 bin TL'ye yükseltiyor” demişti.

Ek bütçede, AFAD’ın ardından en fazla pay Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ayrılacak. 279 milyar 750 milyon 936 bin lira kaynak ayrılan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı, 76 milyar 985 milyon 357 bin lira ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 46 milyar 151 milyon 500 bin lira ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı izleyecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zelenskiy'in bu fotoğrafı çok konuşulduÖnceki Haber

Zelenskiy'in bu fotoğrafı çok konuşuldu

Büyükşehirden yeni bir çevre yatırımı dahaSonraki Haber

Büyükşehirden yeni bir çevre yatırımı da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar