25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

OKÜ’de yazar ve dili üzerine söyleşi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de yazar ve dili üzerine söyleşi yapıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kültür ve Edebiyat kulübü tarafından “Yazarın dili, coğrafyası ve mekanları” konulu söyleşi düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kültür ve Edebiyat kulübü tarafından “Yazarın dili, coğrafyası ve mekanları” konulu söyleşi düzenlendi.

OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen söyleşiye Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral ile Yazar Özcan Karabulut katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan söyleşiye OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra eşi Prof. Dr. Zeynep Türk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demiral, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜ KAGEM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Doğaner, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, TOBB Fen Lisesi öğrencileri ile çok sayıda Üniversite personeli katıldı.

Ben sorunları çözmeye ve kendim için anlamaya çalışıyorum diyen Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral, “Ben en çok yazarken okurum. Bir kitap okuyanı sarmalı, sarmıyorsa ben o kitabı okumuyor, o kitabı belirsiz bir süreye bırakıyorum. Kişiyi sarmalı, götürmeli bir öykü ve roman da bu şekilde olmalı.” dedi.

Aral, “Yazmak cesarettir. Yani yazmak bir çığlık atmaktır. Beni görün, ben buradayım, varım ve farklı düşünüyorum demektir. Beni kabul edin ve sevin demektir. Benim de yaptığım bu oldu. Yalnız bizim ülkemizde olan bir şey var. Ben yazabilirim ama yakınlarım ne der? der. Bunlar insanları korkutan şeylerdir. Bunları atlatabilirsen yazarsın. Bunun bir bedeli vardır. Özellikle bir kadın iseniz bir bedeli vardır. Bu bedeli ödeyince yazarsınız. Bunun dışında bütün zorluklara rağmen ortaya çıkıyor ve bir şeyler başarıyorsanız sizi yakınlarınız da alkışlar, tebrik eder.” diye konuştu.

Yazar nasıl olunur? sorusuna yanıt veren Yazar Özcan Karabulut, “Öncelikle okuyacaksın. Okumadan yazar olunmaz. Ama bakıyoruz ki en az okuyanların bugün yazarlar olduğunu görüyoruz. Bugün yazarından çok önde olan yazar potansiyelinin olduğu çok insan var. Onlar bugün yazsalardı bugün birçok yazardan daha iyi yazarlardı. Yaşamak ve ilgi alanını sürekli geniş tutmak bir yazar için önemli olmalı ve bir yazar başkalarının yazdıklarını kolay kolay beğenmeyecek ama kendi yazdıklarını da hiç beğenmeyeceksin. Bu şekilde yazar olunur.” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda soruları da yanıtlayan Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral ile Yazar Özcan Karabulut’a OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, günün anısına Teşekkür Belgesi ile TOBB tarafından hazırlanan Dede Korkut kitabını hediye etti. Haber Merkezi

Daha sonra Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral ile Yazar Özcan Karabulut 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanında kitaplarını imzaladı.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’ndeki söyleşiden sonra Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral ile Yazar Özcan Karabulut, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, konukları Öykü ve Roman Yazarı İnci Aral ile Yazar Özcan Karabulut’a burada hediye takdim etti ve ziyaret dolaysıyla konuklarına teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar