Osmaniye’de Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında MEB AKUB, Genç MEB AKUB, Osmaniye İtfaiyesi ve AFAD iş birliğiyle öğrencilere yönelik afet farkındalığı etkinlikleri düzenlendi.
Osmaniye’de Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında öğrencilerde afet bilincini artırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla Şehit Mehmet Karacatilki İmam Hatip Anadolu Lisesinde afet farkındalığı etkinlikleri düzenlendi.
MEB AKUB, Genç MEB AKUB, Osmaniye İtfaiyesi ve AFAD iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerde, afetlere hazırlık, risklerin azaltılması ve afet anında doğru müdahale bilincinin geliştirilmesi hedeflendi.
Etkinliklerde, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve olası riskleri en aza indirmenin önemi vurgulandı.
Ayrıca afetlerle mücadelede kurumlar arası iş birliğinin ve toplum genelinde farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.
Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğünün açıklamasında, afetlere karşı bilinçli, hazırlıklı ve dayanıklı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, “Afetlere karşı bilinçli, hazırlıklı ve dayanıklı bir toplum için birlikte çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin afet riskleri konusunda bilinçlenmesine ve afetlere karşı hazırlıklı olma kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması amaçlandı.
Yorum Yazın