08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2651
EURO34.7124
ALTIN2401.9

Uluslararası öğrencilerin sorunları konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası öğrencilerin sorunları konuşuldu
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) uluslararası öğrencilerin sorunları konuşuldu.
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) uluslararası öğrencilerin sorunları konuşuldu.

Rektörlük Büyük Salon’da ki programda, Uluslararası öğrencilerin kayıtlar, yerleşke, barınma-konaklama, ulaşım, sosyal faaliyetler, dersler, dil problemi, arkadaş ortamı, sağlık ve Osmaniye ile ilgili sorunları ve öneriler görüşüldü.

ÖN LİSANS ÖĞRENCİSİ DE ALINMAYA BAŞLANDI
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü-Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, “Üniversite olarak 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı ile Üniversitemize Uluslararası öğrenci almaya başladık. Geçen yıl 23 öğrencimiz vardı. 2013-2014 döneminde ise 89 öğrencimiz var ve toplamda da 112 öğrencimiz bulunuyor. Bu sene ön lisans öğrencisi de almaya başladık” dedi.

Uluslararası öğrencilerin sorunlarıyla birebir ilgilenmek için programa katılan, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, konuşmasına “Ülkemize ve Üniversitemize hoş geldiniz” diyerek başladı.

Rektör Büyükalaca, “Sizleri dinlemek, dinlerken de sorunlara yaklaşımınız ve çözüm önerilerinizi öğrenmekten memnun oluruz.  Farklı ülkelerden Üniversitemize geldiniz; önümüzdeki yıllarda sizin gibi Uluslararası öğrencileri arttırabilmek adına bizlere tavsiyeleriniz neler olur? Kendi ülkelerinizde ne tür çalışmalar yapabiliriz? Hangi yollarla öğrenci sayımızı arttırabiliriz? Bunun için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde Dış İlişkiler Birimimiz var. Bu birimin yanında Uluslararası öğrencilerle ilgilenen bir birimimiz daha mevcut bu birimde de Öğretim Üyelerimiz ve Öğretim Elemanlarımız öğrencilerin problemlerine yardımda bulunuyor” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER KOMİSYONU OLUŞTURULACAK
Uluslararası öğrencilerin sorunlarının konuşulduğu programda Prof. Dr. Orhan Büyükalaca Uluslararası öğrencilerden oluşan ve sosyal faaliyetler de dâhil olmak üzere farklı konularda birlik oluşturulması amacıyla bir komisyon kurulmasını tartışmaya açtı. Öğrenciler tarafından da heyecanla karşılanan öneri ile bir komisyon kurulması için ilk adım atılmış oldu. Programın sonunda Uluslararası öğrencilere ikramda bulunuldu.

Programa OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Prof. Dr. Murat Türk, Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Uluslararası Öğrenci Komisyonu’nda görevli Öğretim Üyeleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Filiz Aksoy ve Dış İlişkiler Birimi görevlileri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar