08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2855
EURO34.7502
ALTIN2402.5

OKÜ'de Prof. Dr. Korkut'ta rektör adayı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de Prof. Dr. Korkut'ta rektör adayı oldu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) Ağustos ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri öncesinde, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Osmaniyeli Prof. Dr. İhsan Korkut'ta adaylığını açıkladı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) Ağustos ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri öncesinde, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi  İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Osmaniyeli Prof. Dr. İhsan Korkut'ta adaylığını açıkladı.

2016-2020 dönemi için rektör adaylığını yazılı açıklama ile duyuran Prof. Dr. Korkut, Osmaniye’ye gönül verdiğini belirterek, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin mevcut kazanımlarını daha ileri seviyelere taşımak, ülkemizin ve güzide ilimiz Osmaniye’nin imkânlarını verimli bir şekilde katma değere dönüştürmek, “Değişim, Gelişim ve Güç Birliği için Sizinle Birlikte” sloganıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldum" dedi.

1963 yılında Osmaniye'de doğan ve ilk, orta ve lise tahsilini Osmaniye'de tamamlayan  Prof. Dr. İhsan Korkut Yüksek Öğrenimini Gazi Üniversitesinde yaptı.

1988 yılında meslek hayatına atılan Korkut, Yüksek Lisans çalışmasına 1991 yılında başlamış ve 1993 yılında da Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik camiaya merhaba dedi.

Akademik çalışmaları başarılarla devam eden Prof. Dr. Korkut, halen Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta.

Korkut, Üniversitenin çeşitli birimlerinde idarecilik, Anabilim Dalı Başkanlıkları ve Bölüm Başkanlıkları görevlerinde bulunmuş, Gazi Üniversitesi Senatosu Üyesi olarak farklı akademik kurullarda da üyelik görevlerini sürdürmekte.

Çok sayıda bilimsel sempozyum, dergi ve etkinliklerde kurul üyelikleri ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan prof. Dr. Korkut'un ulusal ve Uluslararası dergilerde ve bilimsel etkinliklerde yayınlanmış 100’den fazla yayınının olduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar