08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2647
EURO34.6998
ALTIN2403.5

Mehmet Akif, 78’inci ölüm yıldönümünde anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Akif, 78’inci ölüm yıldönümünde anıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

“Mehmet Akif’i Anmak” başlıklı program, OKÜ Amfisi’nde Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Şengül’ün katılımı ile yapıldı.

Programa OKÜ Rektörü Prof Dr. Orhan Büyükalaca’nın yanı sıra OKÜ akademisyenleri, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile birlikte Özel Bilim Koleji öğrencileri de katıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un diline her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğunu belirten Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Şengül, Mehmet Akif’i anlamayı şu şekilde anlattı:

“Her şeyden önce ‘birlikte yaşamayı, idrak ettiğimiz çağı, bu dilin ve bu dinin üzerine doğmayı, bugünkü insanın en fazla ihtiyaç duyduğu dile sahip olmak, Batı'yı, Doğu'yu, Doğu'ya hâkim olan öfke, nefret, kin dilini, Doğu insanın her gün beyninin üzerinde patlayan bombaları, İslâm coğrafyasındaki kanı, vahşeti,  gözyaşını anlamak, bizi anlamaktır.”

Şengül, Mehmet Âkif Ersoy hakkında bugüne kadar çalışma yapanların, onun şahsiyeti ile ilgili olarak yaptıkları tespitlerini de şöyle ifade etti: “Akif; azimli, vefakâr, mütevazi, izzet-i nefs sahibi, metin korkusu olmayan, mert, hayır sahibi, verdiği sözde duran, yalan söylemeyen, utangaç, kuvvete boyun eğmeyen, hayatın zorluklarına sabreden, halkın ıstıraplarına koşan, hoş sohbet, hazırcevap, cahillik ve taassubun büyük düşmanı, müsamahakâr, şair ve âlim bir insandır.”

Programın sonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Şengül’e günün anısına hazırlanan plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar