26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1

Korkut Ata Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkut Ata Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtları Öğrenci Yaşam merkezi içerisinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda başladı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtları Öğrenci Yaşam merkezi içerisinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda başladı.

Kayıtlar, 3-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kütüphane binası içerisinde kurulan stantlarda öğrencilere kayıt işlemleri ve üniversite hakkında bilgiler verilirken, Osmaniye Belediyesi tarafından çeişitli hediyeler, Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ise çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtıldı.



Bu yıl ayrılan 3 bin 246 kontenjandan 3 bin 189 öğrencinin OKÜ bölümlerini tercih ettiği belirten Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, OKÜ Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları genel doluluk oranı tablosunda, yüzde 98 oranında tercih edilmenin verdiği heyecanla yeni öğrencilerini karşıladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, " Üniversitemiz 2007 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayıp, kısa sürede öğrencilerin ve akademisyenlerin çağdaş ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilecekleri modern mekânlar hazırlayarak, gelecek için umut vaat eden bir üniversite olmayı başardı.

OKÜ, 2009-2010 öğretim yılında Fizik, Kimya, Biyoloji bölümleriyle eğitim öğretim hayatına başlarken, 2011-2012 yılında ise Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleriyle genişlemesini sürdürdü.



Fen Edebiyat Fakültesi, İİBF, Mühendislik Fakültesi ve bu yıl açılan İlahiyat Fakültelerimiz ile Kadirli Uygulamalı Meslek Yüksek Okulumuz, Bahçe, Düziçi, Kadirli ve Osmaniye Merkez'deki Meslek Yüksekokullarımıza öğrenci alımı olacak.

İlahiyat fakültemize 164, İİBF'ye 496, fen Edebiyat Fakültemize 191 ve Mühendislik Fakültelerimize 475 öğrenci alacağız. " dedi.

OKÜ'nün her geçen gün büyük bir hızla büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayan Ulukanlı, 8 bin 677 öğrencisi bulunan üniversite deki sayının bu yıl ki kayıt yaptıranlarla birlikle 10 Bin'i aşacağını ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar