08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2579
EURO34.7375
ALTIN2401.6

AKPM’de Türkiye’nin terörle mücadelesini anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKPM’de Türkiye’nin terörle mücadelesini anlattı
Abone ol
AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM), Türk Silahlı Kuvvetlerinin AFRİN’e düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı” ve Türkiye’nin terörle mücadelesi hakkında konuşma yaptı.   

AK PartiOsmaniyeMilletvekili Dr. Suat Önal, Avrupa KonseyiParlamenterler Meclisinde (AKPM), Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı” ve Türkiye’nin terörle mücadelesi hakkında konuşma yaptı.   
 
Önal, konuşmasında, Türkiye’nin terörle mücadelesi karşısında bazı terör sevici ülkeleri rahatsız ettiğinin görüldüğünü belirtti.
 
Türkiye’nin terör sevici üyeleri ve oluşumları rahatsız etmeye devam edeceğini dile getiren Önal, “Türkiye’nin uluslararası hukuk ve egemenliğinden kaynaklı haklarını kullanarak kendi sınırları içinde, hali hazırda ise AFRİN’de PKK, PYD ve DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele etmesi her zaman olduğu gibi buradaki bazı terör sevici üyeleri rahatsız etmiş görünüyor. Biz Türkiye olarak terör sevici isimlere ve oluşumlara bu rahatsızlığı vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
Önal, PKK ve PYD’nin saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 1984’den bu yana 40 bini geçtiğini aktardı.
 
Türkiye’nin mücadele ettiği terörü iyi olarak addedenlerin ikiyüzlülüğüne hiç tahammülü olmadığını aktaran Önal, şöyle devam etti:

“Türkiye’de 23 yaşındaki müzik öğretmeni Aybüke Yalçın terörden hayatını kaybederken rahatsız olmayanların bugün PKK, PYD kaybettikçe rahatsız olmaları oldukça manidardır. Ama biz PKK ile mücadele ederek bu iki yüzlü terör destekçilerini üzmeye devam edeceğiz. Çünkü PKK, PYD’nin 1984’den bu yana sivil, asker, kadın, çocuk ayırmadan yaptığı terör saldırılarında hayatını kaybeden insan sayısı 40 bini geçmiştir. Çünkü Türkiye’nin kalkınmasına eğitim, sağlığa ve alt yapıya ayrılması gereken 300 milyar dolar, PKK terörünü bertaraf etmek için kullanılmıştır. PKK ve PYD, Türk, kürt ayırt etmeksizin Türkiye’de yaşan insanların yaşam hakkını, din ve vicdan hürriyetini, düşünce özgürlüğünü seyahat hakkını ve diğer onlarca temel hak ve özgürlüğünü elinden almıştır. Vatandaşlarımızın ve devletimizin artık bunlara tahammülü yoktur. Kendi mağdur olduğu terörü kötü, Türkiye’nin mücadele ettiği terörü iyi olarak addedenlerin ikiyüzlülüğüne ise hiç tahammülümüz yoktur.”

Önal, Avrupa’nın kendisine son yıllarda en büyük terör dalgasını yaşatan DAEŞ ile mücadele etmeyi bile tam anlamıyla başaramadığına dikkat çekti.
 
Önal, “Türkiye’nin Suriye içlerinde Cerablus’ta, Elbab’da DEAŞ’a karşı elde ettiği zaferler ve hayatını kaybeden 72 asker olmasaydı ve çoğu Avrupa kökenli olan 2 bin 900 DAEŞ’liyi Türkiye etkisiz hale getirmeseydi biz bu gün burada DAEŞ’in Avrupa ülkelerinde yaptığı saldırıları konuşuyor olacaktır.

DEAŞ ile mücadeleye yapamayanların PKK, PYD’ye verdiği destek mide bulandırmıştır. Bazı Avrupa ülkelerinin bir terör örgütünü kutsaması ve onun eylemlerine arka çıkması her şeyden önce batı değerleriyle örtüşmemektedir” ifadelerini kullandı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar