26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6

"AKP yöneticileri bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkadı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"AKP yöneticileri bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkadı"
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, "Vesayet altındaki AKP yöneticileri maalesef ülkemizin ağır şartlarını omuzlamak yerine bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkamışlardır." dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, "Vesayet altındaki AKP yöneticileri maalesef ülkemizin ağır şartlarını omuzlamak yerine bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkamışlardır." dedi.

Türkiye'yi yönetme talebi olan bütün siyasilerin oluşan bu iradeye saygı duyması gerektiğini vurgulayan Kuyulu, "Ne yazık ki, 13 yıldır Milli İradeye saygı duyulmasını isteyen AKP istediği sonuçlar çıkmadığı için oluşan iradeyi hazmedememiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizdeki kamplaşmanın önlenmesi için geniş tabanlı bir koalisyonun kurulması gerektiğini beyan etmiştir. Türkiye'nin bütünlüğü için tehlikeli gördüğümüz çözüm sürecini birlikte yürütenlerin ya da sürecin paydaşlarının koalisyon yapması gerektiğini de beyan ettik. Bütün bunlar olmadığı takdirde Anayasanın ilk dört maddesine sadakat gösterecek, hırsızlık ve yolsuzlukların soruşturulmasını engellemeyecek,Çözüm Sürecini tamamen sonlandıracak ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkesin yasayla belirlenmiş sınırlarına çekilmesini sağlayacak bir koalisyon için hazır olduğumuz belirtilmiştir." dedi.

Terör örgütünün saldırılarını yoğunlaştırması, çatışmaların yaygınlaşması üzerine Çözüm Süreci ''devlet projesidir'' diyen AKP yöneticileri ''aldatıldıklarını'' atanmış bürokratlarının ise ''Çözüm Süreci esnasında terör örgütünün şehirlere silah yığınağı yaptığını'' söylediğine dikkat çeken Kuyulu, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilkelerimiz doğrultusunda devletin ve milletin bekası için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyacağımızı söyledik.Vesayet altındaki AKP yöneticileri maalesef ülkemizin ağır şartlarını omuzlamak yerine bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkamışlardır.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu 45 günlük yasal sürecin 32 gününü sadece bir parti ile görüşerek tüketmiştir.

Bu 32 gün içerisinde toplam görüşme süresi 35 saattir. AKP'nin görüşmelerin tamamında önceliği  koalisyon kurmak değil ''gayret gösteriyormuş'' gibi davranmak olmuştur.Kendisi dışındaki partilerle koalisyon teklif etmek yerine,oluşan milli iradeyi yok sayarak seçimleri yineleme şartı ile kuracağı azınlık hükümeti için onay istemiştir.

Son dönem PKK saldırılarında bugüne kadar 50 vatan evladı şehit olmuştur. 13 yıldır iktidar sorumluluğunu taşıyan AKP ve doğal liderleri, Milletin vicdanı kanarken, analarımız ağlarken tepede iktidar oyunu oynamışlardır. Hırsızlık ve yolsuzlukların soruşturulması AKP tarafından niçin kabul görmez?  ''17-25 Aralık'ın paralel komplosu'' olduğunu söylediklerine göre hırsızlık soruşturmalarını niçin kabul etmiyorlar? ''Cumhurun başıyım'' demesine rağmen sadece kendisine oy verenlerin Cumhurbaşkanı gibi davranan, ''fiili gücüm var'' diyerek her şeye müdahil olan Cumhurbaşkanının, göreve başlarken yapmış olduğu Anayasa'ya bağlılık yeminine sadakat  göstermesini AKP niçin kabul etmez? Çözüm Sürecini ''gerekirse baldıran zehri içeriz''diyerek yürütenler bugün ''aldatıldıklarını'' kabul ettiler ama ellerinde ''baldıran tası'' yok. 

AKP,''Çözüm Sürecini buzdolabına'' koyacağına  terörden siyasi rant sağladığı için mi? Çözüm Sürecini tamamen kaldırmayı  kabul etmiyor.  Anayasa'nın ilk dört maddesinden terör örgütü ve onlarla müzakere yürüten zihniyet rahatsızlık duymaktadır.

Halbuki, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere milletvekilleri  ''anayasa'ya bağlı kalacaklarına'' namus ve şerefleri üzerine yemin ederek görevlerine başlamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi ''önce ülkem ve milletim'' anlayışından ayrılmadan Yüce Türk Milletinin huzur ve refahı için  gerektiğinde  her türlü bedeli ödeyerek mücadelesini sürdürmeye devam edecektir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar