26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1

“Sektörden Kampüse 18” programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sektörden Kampüse 18” programı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden IEEE Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Sektörden Kampüse programını bu yıl Sektörden Kampüse’18 başlığı altında OKÜ15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi kulüplerinden IEEE Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Sektörden Kampüse programını bu yıl Sektörden Kampüse 18 başlığı altında OKÜ15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Sektörden Kapmüse’18 etkinliğine  Vali  Ömer Faruk Coşkun, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demiral, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nehir Tokgöz ve Yrd.
Doç. Dr. Esra Telli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ergün Kara,   öğrenciler  sektör temsilcileri katıldı.

Sektörden Kampüse’18’in açılış konuşmasını WE Komitesi Başkanı Yasemin Kara ve IEEE Kulübü Başkanı Özgen Özer yaptı.



WE Komitesi Başkanı Yasemin Kara, Kadının iş ve sosyal yaşantısında eşit ve etkin söz sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla teknik ve sosyal alanlarda etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

IEEE Kulübü Başkanı Özgen Özer ise IEEE’nin Dünyanın en büyük teknik meslek örgütü olduğunu belirterek IEEE’nin kuruluşundan ve faaliyetlerinden bahsetti.
 
Özer;“Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kadınlar Gününü kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz Sektörden Kampüse Mühendislikte Kadın Komitesi öncülüğünde düzenleniyor. Amacımız sektörün öncü firmalarını kampüse taşımak zaman içerisinde Üniversitemizde Üniversite-Sanayi işbirliğini ulusal çapta genişletmek, OKÜ mezunlarının kampüsten sektöre geçişine aracı olmaktır.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversite yıllarında kendisinin de kulüp faaliyetlerinde bulunduğunu bu faaliyetlerde önlerine çıkan her engelin kendisini güçlendirdiğini ve başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öğrenci kulüplerini önemsediğini de söyleyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Farklı şeyler yapın, kendinizi çok yönlü yetiştirin.  Arayış içerisindeyseniz dinlediğiniz programlarda emin olun bir kelime sizi bambaşka noktalara taşıyabilir. Eski köye yeni adetler getirin ama bunu yaparken de değerlerimize ters olanları da yapmayın. Olumlu düşünmenin gücünü asla göz ardı etmeyin. Bulunduğunuz yere değer katmaya çalışın.” dedi.

İki gün süren Sektörden Kampüse’18 de 7 Mart Çarşamba günü ‘Köyden Kente Selam Olsun’ başlıklı sunumu TEDx konuşmacısı – Sosyal Girişimci Tanfer Dinler, ‘Yerli Savunma Sanayi’ başlığında HB Strateji – Savunma Stratejileri Uzmanı Haluk Bulucu, ‘Toplam Kalite Yönetimi ve İnsan Kaynakları’ başlıklı sunumu Kilim Mobilyadan Veysel Aslankaya ve Mehmet Bostancı, ‘Kurumsal Kimlik, Robotik Geçmiş ve Üretim Süreçleri’ başlıklı sunumu AKINSOFT Halkla İlişkilerden Zeynep Çiftçioğlu, ikinci gün ise ‘Deterjan ve Kozmetik Sanayi/Kadının Sektördeki Yeri başlıklı sunumu ABC Deterjan AR-GE Şefi Ebru Koçak, ‘Kadın ve İş’ başlıklı sunumu ENERJİSA İşletme Mühendisi Seda Öztırak, ‘Mezuniyet Sonrası Büyük Sınav’ başlığında İnsan Kaynakları Panelde Oktay Orel, Sinem Ük Çapa, Özcan Kuzulu, Zeynep Tamsöz ve ‘İnsansız Hava Araçları (İHA) Geliştirme Faaliyetleri’ başlıklı sunumu TAI Tasarım Uzmanı Erdoğan Tolga İnsuyu yaptı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar