26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5

Truzim Sektörünün Patronları Le Cordon Bleu Mutfağında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Truzim Sektörünün Patronları Le Cordon Bleu Mutfağında
Abone ol
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, turizmin kalbini tutan ünlü isimleri, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları Okulu Le Cordon Bleu’da ağırladı.
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, turizmin kalbini tutan ünlü isimleri, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları Okulu Le Cordon Bleu’da ağırladı.


Turizm sektörüne yön veren isimler, Le Cordon Bleu’da düzenlenen workshop’ta sadece işin yönetiminde değil mutfağında da usta olduklarını gösterdiler


Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri, Le Cordon Bleu’nun Master Şefi Gilles Company’nin eşliğinde düzenlenen workshop’ta mutfaktaki hünerlerini konuşturdular. Turizm sektörüne yön veren ünlü isimler, master şefle birlikte Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerinden Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides yaparak başarılı bir mönü ortaya koydular.   


Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in ev  sahipliğinde düzenlenen etkinlik öncesinde, bünyesinde beş mutfak, bir gastroditoryum, duyusal analiz laboratuarı, bir uygulama restoranı, ziyafet salonu ve üç otel odası bulunan 3 bin 600m2 alana yayılmış Le Cordon Bleu Mükemmeliyet Merkezi’nde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Katılımcılara, kurumun verdiği profesyonel sertifika programları hakkında bilgi verildikten sonra ünlü aşçılık okulunun mutfağına geçilerek, Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides, yeşil kuşkonmaz ve portakallı safran yapımına başlandı. Yaklaşık bir saat süren workshop’un ardından Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri, kendi yaptıkları yemeklerini Le Cordon Bleu bünyesindeki L’ Atelier Bleu Restoranı’nda tattılar.


Workshop’a katılan isimler arasında, Turizm Yatırımcıları Derneği  Başkan Yardımcısı ve Nurol Holding Turizm Yatırımlar Koordinatörü İbrahim Birkan, Capital Partners Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, Aska Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, Martı İstanbul Otel Genel Müdürü Bozkurt Atabet, St. Regis Otelleri Genel Müdürü  Rui Reis, TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) Başkan Yardımcısı İsmail Taşdemir, Romanya Büyükelçisi Koray Ertaş yer aldı.


Le  Cordon Bleu Hakkında:



Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü, hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.


Günümüzde Le Cordon Bleu,  20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.


Le Cordon Bleu, 19 Temmuz 2012 tarihinde Özyeğin Üniversitesi ile imzalandığı iş birliği anlaşmasıyla Türkiye’de eğitimlerine başladı. Bu iş birliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda derslerin Le Cordon Bleu master şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilmesini ve 4 yıllık lisans programının yanı sıra üniversitenin öğrencisi olmasa da kariyerini değiştirmek ya da bu alandaki yetkinliğini geliştirmek isteyenler için, bir sertifika programını da kapsıyor. Le  Cordon Bleu’nun uluslararası geçerliliği ve saygınlığı olan sertifikası, mezunlarına dünyanın dört bir yanında en iyi yerlerde kariyer edinmenin kapılarını aralayacak. Türkiye’den de Michelin yıldızlı Şeflerin çıkmasını sağlayacak.


Şef Gilles Company Hakkında:


Şef Gilles,  henüz 16 yaşındayken, gastronominin kalbinin attığı Fransa’nın Burgundy kentine bağlı Dijon kasabasında öğrenim gördüğü sıralarda profesyonel bir mutfakta çalışmaya başladı ve yine bu şehirde Haute Cusine (Lüks Restoranlar) alanında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandı.


Jacques Lameloise, Jacques Laine, ve Michel Perreaut gibi Michelin yıldızlı önemli şefler tarafından eğitilen ve onlarla çalışma fırsatı bulan Şef Gilles, bu sayede klasik Fransız mutfağı ve “fine dining” konusundaki becerilerini geliştirdi. Usta şeflere verilen en önemli unvan olan “Cuisinier de France” unvanına sahip Christian Breuil’e ait Michelin yıldızlı dünyaca ünlü “La Chouette” adlı restoranda (Dijon) 3 sene “sous chef” (aşçı başı yardımcısı) olarak görev yaptı.


Birkaç yıldır İngiltere’de ikamet eden Şef Gilles, halen Prenses Diana, Barones Thatcher ve daha pek çok ünlü şahsiyete yemek sunma ayrıcalığını edindiğini Berkshire’ın Sonning-on-Thames kasabasında bulunan ünlü  “French Horn Hotel”de  “Executive Head Chef” (Yönetici Şef) olarak hizmet vermektedir.


Görev yaptığı restoranların 2004 yılında Conde Nast Johanssens tarafından “En Mükemmel Restoran” ödülüne ve The Times’ın yemek eleştirmeni Michael Winner tarafından “Londra Yakınlarındaki En İyi Restoran” ödülüne layık bulunmasının ardından Şef Gilles, 2006 yılında Pride of Britain lüks oteller zinciri tarafından düzenlenen ulusal yarışmada birinci gelip “Yılın Şefi” unvanını elde ederek dünya çapında tanınmaya başladı. Kasım 2011’de ise “French Horn Hotel”, The Times ve Harden’s rehberi tarafından İngiltere’nin en iyi 100 restoranı arasında gösterildi.
 

Şef Gilles, 2012 yılında Eğitmen Şef olarak Le Cordon Bleu ailesine katıldı.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar