26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8

Burdur'daki Somalililer yaşıtlarıyla aynı okulda eğitim alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burdur'daki Somalililer yaşıtlarıyla aynı okulda eğitim alıyor
Abone ol
Türkiye’de sığınmacı olarak bulunan ve Burdur’da barınmaları sağlanan Somalili ailelerin çocukları, yaşıtlarıyla aynı okulda eğitim alıyor. Kısa bir sürede Türkçeyi öğrenen Somalili çocuklar, okullarını çok sevdiklerini belirtti....

Türkiye’de sığınmacı olarak bulunan ve Burdur’da barınmaları sağlanan Somalili ailelerin çocukları, yaşıtlarıyla aynı okulda eğitim alıyor.

Kısa bir sürede Türkçeyi öğrenen Somalili çocuklar, okullarını çok sevdiklerini belirtti.

TOKİ Yahya Kemal Beyatlı Okulu’nda eğitim altına alınan Somalili 43 çocuk, diğer arkadaşları gibi Türkçe okuyup, Türkçe yazıyor.

Sosyal faaliyetlere de katılan Somalili öğrenciler, badminton, futbol ve koşu dallarında spor öğreniyor.

Somalili çocukların kitapları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz dağıttığı kitaplarından, kırtasiye giderlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kıyafetlerini ise; Burdur Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandı.

Okulda Somalili öğrenciler için iki sınıf açıldığını belirten Okul Müdürü Nuri Düden, bu sınıflarda toplam 43 öğrenci bulunduğunu anlattı.

Öğrencilerin ilk geldiklerinde kültürel farktan dolayı sıkıntı çektiklerini aktaran Müdür Düden, “Bu sıkıntı uzun sürmedi çok kısa sürede uyum sağladılar.

Bizim diğer öğrencilerden hiç farkı kalmadı. Diğer öğrencilerle kaynaştılar.” dedi.

Öğrencilerin 3 ay içinde Türkçeyi öğrendiğini ifade eden sınıf öğretmeni Abdurrahman Dinç, “Şu anda bol bol pratik yaptırıyoruz.

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerde de görev almasını sağlıyoruz. Diğer öğrencilerimiz hangi haklara sahipse Somalili öğrencilerde o haklara sahip.” şeklinde konuştu.

Okulda Türkçe, matematik ve tarih öğrendiğini söyleyen Zeynep Ahmet, Türkçe konuşmayı öğrendiğini anlattı.

Okulunu çok sevdiğini ifade eden Ferah Kalif, matematikte eldeler ve çıkartmayı öğrendiğini, hayat bilgisi dersinde de yönleri öğrendiğini aktardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar