27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Burun Ameliyatı Sonrası Gözlük Kullanımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burun Ameliyatı Sonrası Gözlük Kullanımı
Abone ol
Burun, yüzün tam ortasında bulunduğu için en dikkat çekici, solunum ve koku almaya yarayan bir organdır.

Burun, yüzün tam ortasında bulunduğu için en dikkat çekici, solunum ve koku almaya yarayan bir organdır. Gerek sağlık amaçlı gerekse estetik amaçlı bazı operasyonların yapılıyor olduğu bu organ oldukça hassastır. Solunuma ve koku alımına zarar verilmeden yapılan bu estetik amaçlı ameliyatlara rinoplasti denilmektedir.

Burun Ameliyatı Öncesi Gözlük Kullanımı

Burun estetiği öncesinde hastanın muayene olması, istedikleri ve istemediklerini doktora açık bir şekilde anlatması gerekmektedir. Doktor tarafından da isteklerin ne kadar uygulanabileceği ve oluşabilecek sorunlar hakkında bilgi vermesi zorunludur.

Burun Ameliyatı Sonrası Gözlük Kullanımı

Burun estetiği açısından pek çok etken sıkıntı oluşturabilmektedir. Bunlardan birisi gözlük kullanımıdır. Burun ameliyatı öncesinde gözlük kullanan hastaların doktora bilgi vermesi gerekmektedir. Çünkü burun ameliyatı sonrasında burnun yeni şeklini alması için bir süre geçmesi gerekecektir. Bunun nedeni kemik, kıkırdak ve yumuşak dokulara yapılan işlemlerin son derece hassas olmasıdır. Dışarıdan alınan en ufak darbe ve baskı ile burnun şekli bozulabilir ve solunum ve koku alma duyularını kötü etkileyebilir. Gözlüğün uygulayacağı en ufak ağırlık bile bu gibi sonuçları getirebilir.

Burun ameliyatında kadar gözlük kullanılmasında pek bir sakınca yoktur. Yapılacak işleme göre gözlük kullanımının serbest olacağı süre değişebilmektedir. Ameliyattan sonra burun iyileşene kadar gözlük kullanımı yasaklanmalıdır.

Gözlük kullanımının yasaklandığı sürede lens kullanımı önerilmektedir. Gözlüğün uygulayacağı en ufak bir baskının oluşturacağı kötü sonuçları engellemek amacıyla lens kullanmak en zararsız seçenek olarak görülmektedir. Burun estetiği sonrası toparlanma süreci genel olarak 3 ile 6 ay arasındadır. Bu süre içerisinde oluşabilecek hasarlar burun şekline zarar verecektir.

Hastanın kendi iyileşme hızına bağlı olarak değişebileceği gibi ortalama 1 ay sonrasında gözlük kullanımına izin verilmektedir. Yani en az 1 ay lens kullanımı burun sağlığı ve görüntüsü açısından oldukça önemlidir.

Burun ameliyatı sonrasında hafif ağrıların meydana gelmesi oldukça normaldir. Morluklar ve şişlikler oluşacağı için başın yukarıda tutulması ve göz çevresine soğuk masaj yapılması bu rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Bu nedenle lens kullanımı için de birkaç gün beklenilmesi iyi olacaktır. Lens kullanımı için gözün çevresindeki şişkinlik ve morlukların geçmesi beklenilmelidir. Bu etkilerin geçmesi de iki ya da üç günü bulmaktadır. Ancak gözlük kullanımı kesinlikle yasaktır.

Operasyon sonrasında burun alçılanmaktadır. Alçılar çıkarılsa bile gözlük kullanımı için beklenilmesi gerekir. Muayene sırasında doktor tarafından söylenenlere göre gözlük kullanımına başlanılabilir. Ameliyat sonrası kullanılacak gözlük oldukça hafif olmalıdır. Fakat bu daha çok az işlemli uygulamalarda yapılmaktadır. Burun üzerinde yapılan işlem sayısı arttığında iyileşme süresi de uzayacağı için gözlük kullanımı bir o kadar ertelenecektir. Doktorun önermediği bir işlem uygulanırsa bu bazı hasarlara yol açacaktır. Rahat bir şekilde gözlük kullanmak için tam iyileşme sürecinin geçmesi gerekmektedir. Bu süreç 6 ay ile bir yıl arasında değişmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar