27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Türk Sağlık-Sen Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Aktardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Sağlık-Sen Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Aktardı
Abone ol
Türk Sağlık -Sen Osmaniye Şubesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı.
Türk Sağlık -Sen Osmaniye Şubesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı.

Türk Sağlık- Sen Osmaniye Şube Başkanı Fatih Üstüner, aile hekimlerine sadece 1. basamak sağlık hizmetleri ile ilgileneceklerinin belirtildiğini, ancak genelge ve yönetmeliklerle yeni görevler yüklendiğini iddia etti.
 
Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarına imzalattığı sözleşme koşullarına uymadığını öne süren Üstüner, “Nöbet olmayacak diyorlar, bir genelge çıkartıp cumartesi nöbeti getiriyorlar. Aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmeti vermesi gerektiğini görmezden gelerek, acil hizmeti vermeye uygun olmayan, laboratuvar ve röntgen çekim hizmeti bulunmayan Aile Sağlığı merkezlerinde tedavi edici 2. basamak hizmet vermelerini istiyorlar" dedi.

Türk Sağlık Sen Osmaniye Şube Başkanı Fatih Üstüner, “Bugün hakkı savunmak, katmerleşen bir zulme dur demek için bir eylem gerçekleştiriyoruz. Bugün burada yalanlar üzerine kurulan bir sağlık sisteminin çalışanı getirdiği hali görüyoruz.

2005 yılında aile hekimleri sadece 1. Basamak sağlık hizmetleri ile ilgilenecek dediler. Ancak her yeni genelge ve yönetmelikle yeni görevler yüklediler. Bugün aile hekimlerinin sorumluluklarını alt alta yazınca 200’ü buluyor. Bunları yapmak için insan değil süper kahraman olmak gerekiyor.

Ama bakanlık meseleye şaşı bakmaya, yalanına yalan katmaya devam ediyor. Sözleşme imzalatıyor, sözleşmenin hükümlerine de uymuyor. Nöbet olmayacak dediler, bir genelge çıkartıp Cumartesi nöbeti getirdiler.

Sağlık Bakanı yine yetmez diyor, “22 bin aile hekimimiz var bu sayı arttığında buna pazarı da ekleyeceğiz.”diyerek aba altından sopa gösteriyor. Aklınca ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Ama aslında burada bir itirafta da bulunuyor. Aile hekimliğinde çalışan sayısının eksikliğini açıkça ifade etmiş oluyor.

Bakanın bu itirafını bakanlıkta Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirilmiş iş yüküne dayalı personel ihtiyacı belirleme yöntemine göre yaptırdığı bir araştırma ile zaten önceden ilan etmişti. Bu araştırmaya göre Türkiye’nin 4 bin 500 aile hekimi ve 7 bin 300 aile sağlığı çalışanına ihtiyacı var.”dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar