26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8

"Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımı"
Abone ol
İhracaat İşletimleri Osmaniye Gümrük Müdürlüğü'nce yapılan üreticilere "Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımı" yapılacak.

İhracaat İşletimleri Osmaniye Gümrük Müdürlüğü'nce yapılan üreticilere "Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımı" yapılacak.

Ak PartiOsmaniye Milletvekiliİsmail Kaya, her araç için yaklaşık 1100 lira ihracat yardımı yapılacağını ve toplamda ihracatçılara 1 milyon 320 bin lira iade yapılmış olacağını söyledi.

Milletvekili İsmail Kaya, Türkiye İhracat Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaya, ziyaretinde  İhracat Genel MüdürüÖzgür Volkan Ağar'dan  bölge üretici firmalar tarafından geçekleştirilen ihracatlar hakkında bilgi aldı.

Osmaniye Gümrük Müdürlüğü'nün çalışmalarını paylaşan Kaya, Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi Yardımı ve firmalar için ihracat iadesi  taleplerinin kabul edileceği, işlemlerin gerçekleştirileceği Osmaniye Gümrük Müdürlüğünün çalışmalara dahil edilebilmesi talebinde bulundu.

Milletvekili Kaya açıklamasında, "İlimiz  ve yakın çevresinde Narenciye üretimi ve ihracatı yoğun bir şekilde yapılmaktadır.

Gümrük Müdürlüğümüzün verilerine göre 2018 yılı 1200 araç, 2019 yılı Mayıs ayı 300 araç ihracat yapılmıştır. Çevrede bulunan üreticiler ihracat işletimlerini Osmaniye Gümrük Müdürlüğünde yapmaktalar.  

Para-Kredi koordinasyonunun almış olduğu karara istinaden "Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi" yardımı yapılmaktadır. Amaç, Tarımsal ürünlerin uluslararası piyasalarda rekabet gücünün ve ihracat potansiyelinin artırılmasıdır. Buna göre, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu ödenekleri çerçevesinde karşılanmak üzere, karar kapsamındaki ürünlerin ihracatında, belirlenen ihracat iade miktarları, azami ödeme oranları ve miktar barajları dikkate alınarak ihracat iadesi yardımı sağlanacaktır.

 ihracat iadesi yardımında firmalar için iade taleplerinin kabul edileceği ve işlemlerin gerçekleştirileceği  liste içerisinde Osmaniye Gümrük Müdürlüğü bulunmamaktaydı. Dolayısıyla üretici firmalarımız Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi  Yardımı alamamaktadır.  

Üretici firmalarımızın ve Osmaniye Gümrük Müdürlüğümüzün yoğun istek, öneri ve talepleri üzerine ilgili Genel Müdürlüğümüze talebimizi ilettik.

Talebimizin  bölgemiz nezdinde önem derecisini anlattık. Akabinde, Sayın Genel Müdürümüz hızlı bir şekilde çalışma yaparak, Osmaniye Gümrük Müdürlüğümüzü çalışma içerisine dahil ettiler.

Böylelikle; İhracat işletimlerini Osmaniye Gümrük Müdürlüğümüzce yapan üreticilerimizin "Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımı" alabilme imkanı sağlanmış oldu.

Her araç için yaklaşık 1100 TL ihracat yardımı yapılacak, toplamda ihracatçılarımıza 1 milyon 320 bin TL iade yapılmış olacaktır. İsmail Kaya, bölgenin gelişmesine vesile olacak, büyük katkı sağlayacak  çalışmaların ve  projelerin takipçisi olacağını ifade etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar