27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi
Abone ol
Osmaniye'de şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

Osmaniye'de şehit ailesi ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından, Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu dua etti.

Törenin devamında konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Bugün vatanı uğruna canla başla, onurlu ve şanlı bir mücadele sergileyerek bu toprakları bize yurt yapan kahraman şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına takdim etmekten büyük onur ve şeref duyuyorum. Şehitlerimizin aileleri ve evlatları, aziz milletimiz ve devletimize emanettir.

Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Vali Yılmaz sözlerinin devamında kahraman gazilere hitap ederek, "Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canınız pahasına cepheden cepheye koşarak, bu uğurda şehit olmayı göze aldınız, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abidelerisiniz. “Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim, ama vatanım olmadan asla yaşayamam" diyen gazilerimiz vatan size minnettardır."dedi.

Konuşmasının devamında şehitlerin kıymetli ailelerine hitap eden Vali Erdinç Yılmaz, "Üzerinde özgür ve hür bir şekilde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan toprağı yapan, yüce ve şanlı ay yıldızlı al bayrağımıza asil kırmızı rengini veren, şahadet şerbeti içip ülkesi ve milleti uğruna gözlerini bir dakika kırpmadan canlarını feda eden, vatan sevdasıyla yetiştirdiğiniz kahraman evlatlarımıza minnettarız.

Şehitlerimizin kanları ile sulanan bayrağımızın, bu topraklarda ilelebet özgürce dalgalanması, dünyanın en onurlu, en cesur ve vatan sevgisi en yüce milleti olan; Türk Milleti için en büyük ödüldür. Şehitlerimizin bizlere yadigârı ve kutsal emaneti olan kıymetli aileleri; Türkiye Cumhuriyeti Devleti her daim yanınızdadır. Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Tarih boyunca vatanı, bayrağı ve onuru için mücadele eden kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum."dedi.

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası alacak şehitlerin ve gazilerin özgeçmişleri sunuldu. Törenin devamında ise şehit aileleri ve gazilere, Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi. Törende; Şehit Polis Memuru Bayram Bozdoğan adına oğlu Sait Burak Bozdoğan'a, Şehit Polis Memuru Hayrettin Mennan adına oğlu Turan Mennan'a, Şehit Polis Memuru Hüseyin Cengiz adına kızı Merve Gümüş'e, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim adına Babası Mehmet Ezim'e, Şehit Jandarma Assubay Kd. Çvş. Mustafa Sefa Kök adına ailesine ile Gazi Polis Memuru Ahmet Aktaş, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Bülent Öz, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Kök, Gazi Polis Memuru Hasan Yiğit, Gazi Jandarma Asb. Kd. Başçavuş Kasım Yağbasan, Gazi Jandarma Asb. Kd. Çvş. Mehmet Fatih Ellez, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Metin Aygün, Gazi Jandarma Asb. Kd. Çvş. Selahattin Erdem ve Gazi Jandarma Asb. Üst Çavuş Serdar Tanış'a madalya ve beratları takdim edildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar