26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2

Osmaniye Tabip Odası’ndan tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Tabip Odası’ndan tepki!
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Osmaniye Tabip Odası yönetim kurulu, Şanlıurfa’da görevi başında saldırıya uğrayan Dr. Bahittin Ahmet Yalçın için basın açıklaması yaptı.

Osmaniye Tatip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asu Kaya Gedik; “Biz hekimiz… Yaşam ile ölüm arasındaki ince bir köprüde yaşama tutunduranlarız…” sözleriyle açıklamasına başladı.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün odamızda maalesef hiç bitmeyen sağlıkta şiddet vakalarından birini daha kamuoyuyla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Çocuk Acil Servisinde 17.07.2018 tarihinde saat 22:35’de görevli meslektaşımız Dr. Bahittin Ahmet Yalçın, bir hasta yakını tarafından görevi başındayken başına sert bir cisimle, kaldırım taşıyla vurularak darp edilmiştir. Meslektaşımıza cerrahi tedavi yapılmış ve yoğun bakımda takibi devam etmektedir.

Biz hekimiz… Yaşam ile ölüm arasında ki ince köprüde yaşama tutundurmaya çalışanlardanız. Hayata uzanan elleriz… Bizler hekim olabilmek için, çocukluğunu, gençliğini, en zorlu sınavlar, kitaplar, kadavralar, nöbetler, ameliyathane içinde feda eden insanlarız.

Kendi yaşamlarımızı sevdiklerimizden-sevenlerimizden çalarak, 36 saat uykusuz nöbet tutarak, sandalyede-sedyede uyuklayarak, bayram nedir kesintisiz tatil bilmeyerek feda ettik.

Kendimiz hasta olduğumuzda kolumuzda serumla çalıştık, hasta olmayı bile kendimize çok gördük. Çünkü biliriz ki bizden “aman doktor yetiş” diyerek derman bekleyenler var… Hekimin adanmışlığının karşılığı hiçbir zaman maddi menfaat olmamıştır, olamazda… Şifa bulan hastalarımızın teşekkürü en büyük mutluluk olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada ise normal poliklinik gibi çalışılması istenen acillerde yığılma artan iş yükü, memnuniyetsizlik ve sonunda “şiddete dönüşmektedir.

Sağlık çalışanları, memnuniyetsiz kitlelerce şikayet hatları ile adeta taciz edilmekte; çalışma şevki, performansı kırılmaktadır. Oysa ki kurumlarımızdaki “Hasta hakları birimleri” vasıtası ile daha etkin bir denetim mekanizması devreye alınabilinir. Aksi takdirde “bana antibiyotik yazmadı, M.R. çekmedi, tahlil yapmadı” şikayetlerine savunma yazmakla uğraşan hekimler “tükenişten” kaçınamayacaktır.

Sağlık sisteminin amirali olan hekimlerin ve beraberindeki olmazsa olmazları sağlık personelinin bu çöküntüsü, bir noktadan sonra telafi edilemez hale gelecektir. Artan şiddet vakaları ile hiç gündemimizden düşmeyen “Sağlık Şiddet Yasası” nın, halihazırda meclis gündeminde olan torba yasaya dahil edilmesi acil talebimizdir.

"Sağlıkta şiddet", 14 Mart 2018 Tıp Bayramında Sayın Cumhurbaşkanı'nın gündemine girmiş ve bu konuda adım atılacağını ifade etmiştir.

Aramızdan çekilip alınan, katledilen, darp edilen bunca hekimden sonra bir canın daha aramızdan çekilip alınmasını beklemeden yetkilileri yasal düzenlemeleri bir an evvel yapmaya davet ediyoruz.” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar