27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Osmaniye'de sokaklara maskesiz çıkmak yasaklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de sokaklara maskesiz çıkmak yasaklandı!
Abone ol
Osmaniye'de, Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclis Kararına göre, 31 mayıs günü saat 24.00'den itibaren bazı cadde ve sokaklara maskesis çıkmak geçici bir süreyle yasaklandı.

Osmaniye'de, Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclis Kararına göre, 31 mayıs günü saat 24.00'den itibaren bazı cadde ve sokaklara maskesis çıkmak geçici bir süreyle yasaklandı.

İl Hıfzıssıhha Meclisi 29 mayıs günü Vali Yardımcısı Adem Yılmaz başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplandı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda bazı ek tedbirler alınmasına karar verildi.

Bu kapsamda, il Merkezinde, Musa Şahin Bulvarı Muhsin Yazıoğlu Caddesi kesişiminden Devlet Hastenesi Ek Binasına kadar, Atatürk Caddesinin Muhsin Yazıoğlu Caddesi ile kesiştiği yer ile Atatürk Caddesinin Kurtuluş Mahallesi 7020 Sokak’ a kadar, Mehmet Akif Mahallesi Atatürk Caddesi 8023 Sokak, Alparslan Türkeş Caddesi 7020 Sokak arasında kalan güzergah, Musa Şahin Bulvarı Çalıklar Caddesi, Atatürk Caddesi, Muhsin Yazıoğlu Caddesi arasında kalan, Adnan Menderes Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Dadaloğlu Sokak Cevdet Sunay Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi ve Şehit Mehmet Eroğlu Caddeleri üzeri, Fakıuşağı Mahallesi Karaçay Köprüsünden itibaren Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sokak’tan 45007 Sokak’a kadarolan üzeri, Alparslan Türkeş Caddesi 5517 Sokak ve 5502 Sokak’tan Çevre Yoluna Kadar, Yediocak Mahallesi Dr. Devlet Bahçeli Bulvarından Avşarlar Sokak’a kadar, Musa Şahin Bulvarından Hoca Ahmet Yesevi Caddesi 7610 Sokak’a kadar, Musa Şahin Bulvarı Rızaiye Mahallesi İskender Türkmen Caddesinden Kuzey Çevre Yoluna kadar, Musa Şahin Bulvarından Rahime Hatun Mahallesi Prof. Dr. Hilmi Karaboran Caddesinden Kuzey Çevre Yoluna kadar, Musa Şahin Bulvarından Kemal Satır Caddesinden Kuzey Çevre Yoluna kadar, Musa Şahin Bulvarı Hasan Çenet Caddesinden 15544 Sokak kavşağına kadar ve Musa Şahin Bulvarı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Alhanlı Caddesinden Tren Hattına kadar, 31 mayıs tarihi saat 24.00'dan itibaren ağzı, burnu kapatacak ve çene altına gelecek şekilde maske takılmasının sağlanmasına bu alanlarda geçici süreyle maskesiz olarak çıkılmasının engellenmesine karar verildi.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatlar Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar