26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Minikler Anneleriyle oynayıp ve eğlendi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Minikler Anneleriyle oynayıp ve eğlendi!
Abone ol
Osmaniye’nin Merkeze bağlı Dereobası Köyü Şehit Ahmet Şahin İlkokulunda “Okul dışarıda” etkinliği düzenlendi.

Osmaniye’nin Merkeze bağlı Dereobası KöyüŞehit Ahmet Şahin İlkokulunda “Okul dışarıda” etkinliği düzenlendi.

Dereobası köyündeki okul öncesi minik öğrenciler etkinlik kapsamında resim sergisi açtılar, anneleri ve öğretmenleri ile birlikte çocukluk oyunlarını oynayıp eğlendiler.

Dereobası Köyü, Şehit Ahmet Şahin İlkokulu Müdürü Zekeriya Ergenekon, toplam 178 öğrencisi bulunan okulda, Anasınıfında 20 öğrencinin bulunduğunu söyledi.



Ana sınıfı Öğretmeni Ayşegül Akaya önderliğinde okul bahçesinde öğrencilerin resimlerinin sergi açılışı yapıldı. Velilerin de katıldığı “Okul dışarıda” etkinliğinde eğlenceli sahneler yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce,  28 Mayıs gününün “dünya oyun oynama günü” olarak benimsenmesi ile okul öncesi eğitim kurumlarında “Oyun her zaman her yerde ve herkese!” teması kapsamında etkinlikler gerçekleşti.

Ana sınıfı Öğretmeni Ayşegül Akaya etkinlikle ilgili olarak; “Okulumuzdaki Ana sınıfı öğrencilerimizin yıl içerisindeki resimlerini okul bahçesinde sergiledik. Velilerle birlikte kaynaşma ve çocuklarımıza geleneksel oyunlarımızı birlikte oynama etkinliği yapıyoruz.  



Çocuklarımız çizdikleri resimlerde; ‘Çocukların gözünden oyun” teması işlenmiştir. Bakanlığımız tarafından;  öğretmen ve ailelere yönelik olarak oyunun açık havada çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak.

Çocuklarımızın sağlıklı büyüme ve gelişmesinde dışarıda ve doğada oynamasının önemi, oyun öğrenme, anne-babaların çocukları ile oyun oynamalarının önemi, dijital oyunlardan çocuklarımızın uzak tutulması, unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarımızın yaşatılması amaçlanmaktadır.”dedi.



Öğretmen, öğrenci ve velilerin de katılımı ile unutulmakta olan geleneksel çocukluk oyunları birlikte oynanırken, öğrenciler hazırladıkları dövizlerdeki sloganlarla da “okul dışarıda” etkinliğinde neşeli saatler yaşadılar. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar