26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Milletvekillerinden CGC’ye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekillerinden CGC’ye ziyaret
Abone ol
AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret ederek referandum öncesi bilgiler verdi.
AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret ederek referandum öncesi bilgiler verdi.

Önal ve Durmuşoğlu’na ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Av. Hamza Tor, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cihat Yılmaz ve AK Parti eski İl Başkanı Av. Emir Hasan Arslantaş eşlik etti.

Yeni Anayasa ve Partili Cumhurbaşkanlığı sistemindeki 18 maddeyi vatandaşlara iyi anlatmak gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Önal, “Bu maddelerin ne getirip ne götürdüğü ile ilgili kafalarda soru işaretleri kalmaması gerekiyor. Çünkü art niyetli çevreler bu durumdan istifade ederek kafaları karıştıracaklardır. Şunu söylüyorlar Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine başka biri geldiğinde, yanlış biri geldiğinde ne olacak diye soruyorlar.  Her şeyden önce şunu söyleyeyim ki bizim millete vereceğimiz cevaplar içerisinde de bu olacak. Bizim milletimiz asil bir millet. Yüzde 51 ile tercih edeceği bir insanın normal şartlarda bu düşündükleri tarzda bir insan olmayacağı aşikar. Ama olağan üstü bir durum olduğunda da sistemin bu yönde çalışacak mekanizmaları var. 3 te 5 lik meclis çoğunluğuyla bu Cumhurbaşkanının gidişatta eğer ülke adına bir yanlışı olursa seçimin yenilenme durumu var” dedi.

Kararsızlarla birlikte Türkiye’den çıkabilecek sonuç neyse en yüksek oyun o çıkması gerektiğinin altını çizen Önal, “Çünkü bugün PKK yada PYD yede FETÖ yede diğer terör örgütlerine de Avrupa da insan haklarını çiğneyen ve Türkiye’de hayır çıkması için efor sarfeden diğer ülkelere de cevap vermemiz lazım. Biz bu insanlara Türk milleti olarak ders vermemiz gerekiyor. Bu dersinde cevabı onların konuşturmadığı insanların doğru yol haritasına destek vermekten geçiyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, “Referandum öncesi eğilimlerin ‘Evet’ yönünde olduğunu görüyoruz. Ama önümüzde bir süreç var. Bu süreci iyi anlatmak lazım. Tabii referandum sonucunda evet çıktığında ne değişecek ne değişmeyecek bunu kamuoyuna iyi anlatmak lazım” dedi.

Referandumda hayır çıkması için çalışanlarında ne için hayır dediklerini de tam olarak bilmediklerine değinen Cihangir, “Halk, televizyonlardan, gazetelerden gördükleri ile hareket ediyor. Önümüzde baya bir süreç var. Şunu söylemek gerekirse bazı maalesef meslektaşlarımız, yaygın medyadaki, TV’lerdeki siyaset bilimcileri halkın beyni ile, halkın düşünceleri ile çok alay edecek hareketlerle karşılaşıyoruz. Her iki cephede de maalesef var. Ama hayır cephesindekiler bu halkla daha fazla dalga geçiyor. Sanki bu halk hiçbir şey bilmiyormuş tavrındalar” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar