27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

İşkur’dan destekler sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşkur’dan destekler sürüyor
Abone ol
Osmaniye işkur İl Müdürlüğünün engelli ve eski hükümlülere destekleri devam ediyor.

Osmaniye işkur İl Müdürlüğünün engelli ve eski hükümlülere destekleri devam ediyor.

İşkur İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Engelli ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek vermeyi sürdürüyor.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; ‘ 2020 yılında Kasım ayı dahil on bir ayda engelli ve eski hükümlülere yönelik proje, hibe ve destek başvuruları değerlendirilmiş olup 25 kasım 2020 tarihi itibari ile 6 Engelli Kendi İşini Kurma Projesi ve 2 Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi olmak üzere toplamda 8 proje Genel Müdürlüğümüzce kabul edilmiştir’ dedi.

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar (44 bin 145 lira) iş kurma hibe desteği sunulmaktadır diyen Altunkaynak, başvuru rehberi ve formu www.iskur.gov.tr sitesinde yayınlandığını, hazırlanan projelerin, kamu ve sosyal taraflardan oluşan komisyon tarafından değerlendirildiğini, engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projelerin destekleneceğini ve son başvuru tarihinin 18 aralık 2020 olduğunu söyledi.

Altunkaynak, Osmaniye İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlü vatandaşlara her zaman destek olduklarını bundan sonrada desteğin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Altunkaynak; ‘proje sunmak isteyen engellilerin www.iskur.gov.tr adresindeki başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak İŞKUR'a belirtilen tarihe kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Eski hükümlülerin ise kendi işini kurma projelerini Adalet Bakanlığının ilgili birimlerine (Denetim Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kuruları) iletmeleri gerekmektedir’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar