26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8

İŞGEM’den girişimcilere eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞGEM’den girişimcilere eğitim
Abone ol
Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Osmaniye’deki girişimcileri ve işletmeleri Avrupa Birliğinin Türkiye’deki KOBİ’lere sağladığı finansal fırsatlar ve programlar hakkında bilgilendirmek üzere bir eğitim düzenleyecek.

Osmaniyeİş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Osmaniye’deki girişimcileri ve işletmeleri Avrupa Birliğinin Türkiye’deki KOBİ’lere sağladığı finansal fırsatlar ve programlar hakkında bilgilendirmek üzere bir eğitim düzenleyecek.

Osmaniye’nin girişimcilik potansiyelini oluşturan tüm KOBİ’lere ve girişimcilere destek olmak amacıyla yola çıkan Osmaniye İŞGEM, ilk eğitim programını başlattı.

Bu hafta boyunca devam ederek 30 Mart 2018 Cuma günü sona erecek olan “Türkiye’deki KOBİ’ler için AB Finansal Kaynakları Eğitimi”, katılımcıların Avrupa Birliğinin KOBİ’lere sağladığı finansal fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve AB’nin mali ve teknik yardım kaynaklarına yapılacak başvuruların hazırlanmasında pratik kazanmaları hedefiyle gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Finans Uzmanı Maria Doiciu tarafından verilen eğitimler, Toprakkale Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Osmaniye İŞGEM kampüsünde yapılıyor.

Girişimciler, Osmaniye’deki finans sektörü temsilcileri ile paydaş kurum ve kuruluşların personeli olmak üzere üç ayrı gruba göre hazırlanan eğitim programında, girişimcilerin finansal ve teknik ihtiyaçlarının belirlenmesi, EaSI, COSME ve HORISON 2020 programları tarafından finanse edilecek yatırım projeleri ve potansiyel yararlanıcılar için seçim kriterleri, mikrokredi piyasa açığı değerlendirmesi, KOBİ’lerin finansal ihtiyaçları ve KOBİ’ler için yeni finansal araçların geliştirilmesi gibi konular yer alıyor. 

Eğitimlerde ayrıca, vaka çalışmaları, EaSI, COSME ve HORISON 2020 programlarına yönelik başvuru taslaklarının hazırlanması gibi egzersizler aracılığıyla, katılımcıların konu hakkında pratik bilgi kazanmalarını sağlanıyor.

Osmaniye İŞGEM Girişimciler için Hazır  

Osmaniye İŞGEM, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde T.C. Osmaniye Valiliği tarafından 2016 yılından bu yana yürütülmekte olan Osmaniye İŞGEM Projesi kapsamında kuruldu. 

Yaşayabilir iş fikirlerine sahip girişimcileri desteklemek ve hizmetleriyle, onların verimliliklerinin ve rekabet güçlerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Osmaniye İŞGEM, bünyesine aldığı yeni işletmelere uygun ve modern işlikler sağlıyor; iş hayatına daha güvenli bir adım atabilmeleri için iş planı hazırlama, muhasebe, vergi, istihdam, yönetim gibi alanlarda yol gösteriyor.

Yakın zamanda ilk kiracılarını ağırlamaya başlayacak olan Osmaniye İŞGEM, girişimcilere ihtiyaç duydukları konularda eğitim erişimi sağlama, kilit önemdeki kişi/ kurum/ kuruluşlarla bağlantı kurma, risk sermayedarlarına, melek yatırımcılara, yerel kuruluşlara, kurumsal yatırımcılara ve diğer şirketlere ulaşım gibi ek hizmetlerle girişimcilerini desteklemeyi hedeflediği kaydedildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar