20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İl Trafik Komisyonu üyeleri; “Bu görüntüye ne diyor!?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Trafik Komisyonu üyeleri; “Bu görüntüye ne diyor!?”
Abone ol
Her yılın ilk aylarında Valilik tarafından belirlenen bir günde İl Trafik Komisyonu toplantısı yapılır.
Her yılın ilk aylarında Valilik tarafından belirlenen bir günde İl Trafik Komisyonu toplantısı yapılır.


Osmaniye ilimizde de bu toplantı gerçekleşirken, İl trafik komisyonu kararları basın aracılığı ile kamu oyuna duyuruldu.


Osmaniye İl Trafik Komisyonu’nun 2014 yılı için almış olduğu kararların neler olduğunu yerel basında yayınladık.


Şimdi gelelim bu kararların uygulanıp uygulanmadığına.


Görüntüler Osmaniye Merkez, Akyar caddesi, 7 Ocak İlköğretim Okulu karşısındaki kaldırımdan çekilmiştir. Bu ve benzeri görüntüler aynı kaldırım üzerinde defalarca çekilerek gazetemizin  sütunlarında haber olarak yayınlaşmıştır.


Kent merkezindeki bu kaldırıma parkeden araçların akşam saatlerinde kaldırımı işgal etmeleri olayı ile ilgili yetkililer yıllardır seyirci kalmış olmalı ki, yeni bir görüntü ile daha karşılaşıyoruz.


Osmaniye merkez, 7 Ocak İlköğretim okulu karşısındaki kaldırımda saat: 20.09’da görüntülediğimiz fotoğrafı okurlarımızla paylaşıyoruz. Yayaların hakkı olan kaldırıma parkeden bu araçların sahipleri kimler? Neden ve hangi hakları ile kaldırıma parkedebiliyorlar? Bu araçların kaldırıma parketmelerinde (yasak ise) Trafik uygulamaları yönünden ne gibi işlemler yapılması gerekiyor? Bui araçların akşam saatlerinde kaldırımı işgal etmeleri ‘doğal’ ise eğer,  bu konudaki yasal maddeyi kamuoyu ile yetkililerin paylaşmalarını istiyoruz.


Bu görüntüdeki kaldırım işgali trafik kurallarına göre yasal değilse eğer, bizim gördüğümüz görüntüleri, görevini yapmakla hükümlü olan görevlilerin görüp- göremediğini kamuoyu adına merak ediyoruz!


Yollar taşıtların, kaldırımlar yayaların ise eğer; Osmaniye’de İl Trafik Komisyonu üyelerinin öncelikle bu konudaki uygulamaya özen göstermelerini halkımız adına bekliyoruz.


Yollar araçların, kaldırımlar yayaların ise eğer, kaldırımlarda seyreden bisiklet veya motosikletlerin önlenmesi için hangi kurum yetkili ise göreve davet ediyoruz.


Kaldırımda çocuk arabası ile gitmekte olan bir kadınına çarpan, elekrikli bisiklet veya bisiklet sürücüsünün olayını Osmaniye’de görmek istemiyoruz. Kaldırımda yürüyen bir insanın arkasından gelen bisiklet sürücüsü tarafından ön tekerlerinin vatandaşın bacakları arasına girmek suretiyle yaralanmasını görmek istemiyoruz.
Bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşırken, yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar