26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5817
EURO34.9932
ALTIN2460.8

Dr. Cingöz’den, organ bağışına davet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Cingöz’den, organ bağışına davet
Abone ol
OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, tüm vatandaşları organ bağışına davet ederek, “Organ bağışı ile yaşam armağan etmektesiniz” dedi.
OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, tüm vatandaşları organ bağışına davet ederek, “Organ bağışı ile yaşam armağan etmektesiniz” dedi.


Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirten Cingöz, Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.


DOKU VE ORGAN BAĞIŞI KARTINIZI ALIN
Ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olduğunu kaydeden Dr. Cingöz, “Organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması Bakanlığımızın öncelikli hedeflerindendir. Organ nakli; Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı veya ölüden alınan yeni, sağlam organın konularak hastanın tedavi edilmesidir. Yasa gereği; organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak “Doku ve Organ Bağışı” Kartınızı alabilirsiniz.


BAĞIŞLANMIŞ ORGAN YAŞAM ARMAĞANIDIR
Organların alınması işleminin, konunun uzmanı doktorların bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinin Organ Nakil Merkezlerinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Cingöz, “Organ bağışında bulunduğunuz takdirde organ bekleyen hastalara yaşama şansı verebilmeniz için ‘Bağış Belgenizi’ bir kimlik gibi sürekli yanınızda bulundurmanız ve bu konuyla ilgili olarak yakın akrabalarınıza bilgi vermeniz gerekmektedir. Sağlıklı her organınızı bağışlayabilirsiniz.


Ülkemizde; kalp, kalp kapağı, akciğer, böbrek, kıkırdak, Tendon, Üst Solunum, Ekstremite, Kemik, İnce Bağırsak, Üst Sindirim Yolları, Kas Dokusu, Yüz ve Saçlı Deri, karaciğer ve pankreas gibi organlar, gözün kornea tabakası ve kemik iliği gibi dokular başarı ile nakledilmektedir. Bir kişi organını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir. Birçok hasta bağışlanacak bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. Organ bağışı ile yaşam armağan etmektesiniz, bu nedenle tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar