26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

DOĞAKA Yönetimi Osmaniye’de toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Yönetimi Osmaniye’de toplandı
Abone ol
DOĞAKA, 85. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay Valisi Erdal Ata Başkanlığında Osmaniye’de gerçekleşti.

DOĞAKA, 85. Yönetim Kurulu toplantısıHatay Valisi Erdal Ata Başkanlığında Osmaniye’de gerçekleşti.
 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 85. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata başkanlığında, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un ev sahipliğinde, Kahramanmaraş ValisiVahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile ilgili Ajans personelinin katılımıyla Osmaniye Polisevi’nde düzenlendi.


 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata, DOĞAKA’nın 2018 yılı çalışma programı çerçevesinde faaliyetlerine devam etmekte olduğunu ifade ederek, “Bilindiği üzere 2018 yılı Mali Destek Programları ile ilgili başarılı projeler listesi Temmuz ayında yapılan 84. Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Buna göre 2018 yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’nda 44 asil ve 2 yedek proje, 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nda 18 asil ve 1 yedek proje, 2018 yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nda ise 20 asil proje olmak üzere toplam 82 proje asil listede 3 proje de yedek listede yer alarak başarılı bulunmuştur. Bu projelerden sözleşmeleri imzalananların uygulama süreci başlatılmıştır.

Bunun yanı sıra Güdümlü Proje Desteği ve 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir. Güdümlü Proje Desteği kapsamında; Hatay Mesleki Eğitim Merkezi, Hatay İpek Tasarım Merkezi, Kahramanmaraş Dondurma Üretim Geliştirme ve Koordinasyon Merkezi, Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi projelerinde başvuru ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşyası Test Analiz ve Ar-Ge Merkezi için projelendirme çalışmaları başlatılmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim, danışmanlık ve geçici uzman görevlendirme olanağının sunulduğu Teknik Destek Programı’nda ise başvurular yıl boyunca alınmaktadır. Bu destek programlarına ilave olarak Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önem arz eden projelerin fizibilite çalışmalarına yönelik olarak Fizibilite Desteği Programı’nın hazırlıkları tamamlanmıştır. Bugün yapılacak toplantıda programa ilişkin esasların uygun görülmesi halinde Fizibilite Desteği Programı kısa bir süre içerisinde ilan edilecektir.” diye konuştu.
 
Sözlerinin devamında 2019 yılında uygulanması planlanan yeni destek programları ile ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirten Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata  “Yine bugün yapılacak değerlendirmelerin ardından, yeni destek programı tasarımları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacak ve kabul edilmesi halinde kamuoyuna ilan edilecektir.  Bölgemizde sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar desteği gibi organizasyon desteği sağlayan Ajansımız, bu kapsamda 05-08 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan İstanbul Uluslararası Gıda Fuarı’na firmalarımızın katılımını sağlamıştır.

Fuar katılımları 03-06 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Ayakkabı Yaz Modası Fuarı ve 21-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Paris’te yapılacak olan SİAL Paris Uluslararası Gıda Fuarı ile devam edecektir.  Diğer taraftan bölgemizdeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl düzenlenen girişimcilik eğitimlerine bu yıl da devam edilmektedir. Daha önce Hatay’da toplam 234 kişinin katılımı ile tamamlanan eğitimler Kahramanmaraş ilinde de 370 kişinin katılımı ile sona ermiştir. Girişimcilik eğitimlerinin Osmaniye ilinde de yapılması için gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.

Bunların yanı sıra Osmaniye ilinde devam eden Turizm Master Planı çalışmaları çerçevesinde Osmaniye Merkez ilçe ile birlikte Kadirli ve Düziçi ilçelerinde çalıştaylar düzenlenmiştir. Hatay’da Avrupa İşletmeler Ağı Tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde yapılan 13. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresine ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne destek sağlanmıştır. Sağlık Turizminin geliştirilmesine yönelik olarak Sağlık Turizmi Master Planı çalışmaları başlatılmıştır.

Çalışmalar, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Bu kapsamda 02-05 Ekim 2018 tarihleri arasında İngiltere’den gelen bir heyet ile Hatay ilinde bir dizi görüşme ve inceleme ziyareti gerçekleştirilecektir. Devam eden araştırma ve analiz çalışmaları kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için Potansiyel Yatırım Alanları çalışması tamamlanmış ve basım aşamasına alınmıştır. Hatay ili Ekonomik Görünüm Raporu basılı hale getirilmiş olup Hatay ilinde Marina ve Bakım Merkezi kurulabilmesine yönelik Ön Fizibilite çalışması devam etmektedir.” dedi.

 Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA’nın 85. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar