26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8

Diş Hekimlerinden yasa değişikliğine tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diş Hekimlerinden yasa değişikliğine tepki
Abone ol
Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Acun, yaptığı yazılı açıklamada, yasa değişikliği ile zorluklar yaşanacağını belirterek tepki gösterdi.

Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Acun, yaptığı yazılı açıklamada, yasa değişikliği ile zorluklar yaşanacağını belirterek tepki gösterdi.

Diş Hekimleri Oda Başkanı Acun, “Demokrasinin temel güvencesi meslek birliklerine dokunma!” başlıklı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“TDB ve Odalarımız Anayasanın 135. Maddesi ile anayasal güvence altına alınmış, 3224 sayılı Kanunda yazılı esaslar uyarınca; diş hekimliği mesleğine mensup olanların, müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, bu mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve hastaları ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadı ile kurulan ve organları kendi üyeleri tarafından kanunda gösterilen usullere göre yargı gözetimi altında, gizli oyla seçilen tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.

Kuruluş misyonumuzda ve Anayasamızda tanımlanan görev ve sorumluluklarımızın gereği olarak Birliğimiz kurulduğu günden beri ülkemizin, mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve halkımızın koruyucu ağız diş sağlığı öncelikli olarak bilimsel, hukuksal ve sosyal alanlarda çıkarlarını korunması ve geliştirilmesi için çalışmaktadır.

Ülkece Covid-19 salgını ile mücadeleye odaklanmışken Meslek Birlikleri Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmasına yönelik bir taslağın TBMM’nin gündemine getirileceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Öncelikle bilinmesini isteriz ki; Birliğimizin kuruluş kanunumuzda değişiklik yapılması konusunda bir talebi yoktur.

Birliğimiz ve Odalarımız katılımımızın olmadığı Kanunumuzda ilgili her girişime karşı olacaktır. Anayasa’nın 135. Maddesi ile kamu kurumu niteliğinde kurulmuş Meslek Birliğimizin görevlerini yerine getirebilmesi için kamusal yetkilerinin korunması zorunludur ve demokrasinin güvencesidir.

Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Birliğimizin ve Odalarımızın kamusal görevlerini yerine getirmesi özerk yapıları içinde, bir baskı görmeden, gerektiğinde kanunda belirtilen denetleme mekanizmaları kontrolünde bilimsel ve yasal gereklilik ve halk sağlığını önceleyen faaliyet yapılması ile olanaklıdır. Bu nedenle Anayasamız da kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerini yasama, yürütme ve yargı dışında, siyasi baskılardan koruyan özerk kurumlar olarak yapılandırılmıştır.

Yasa değişikliğinin Birliğimizin mesleki denetim ve gelişim süreci dışına çıkarılmasıyla, halkın ağız diş sağlığına ulaşımını da kuralsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasa koşullarına terk edecek ve hem demokrasimize hem de meslek alanlarımızdaki dinamik süreçlere darbe vuracak, sonuçta kaybeden meslektaşlarımız ve nitelikli sağlık hakkına ulaşımı engellenen halkımız olacaktır.

35 yıllık geçmişe ve birikime sahip, 37 bini aşkın dişhekimi ile Türk Dişhekimleri Birliği ve 37 Dişhekimleri Odası, Anayasayla tanımlanan haklarından ödün vermeyecek ve antidemokratik uygulamalara karşı duracakdır. Saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar