26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.462
EURO34.7836
ALTIN2439.9

Dernekler Beyanname Konusunda Uyarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dernekler Beyanname Konusunda Uyarıldı
Abone ol
Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, Derneklerin her yıl vermeleri gereken Genel Beyan formu ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, Derneklerin her yıl vermeleri gereken Genel Beyan formu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice yaptığı yazılı açıklamada;
Bilindiği üzere; Dernekler Kanununun 19. Maddesinde, “Dernekler, yıl sonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülkî idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Beyannamenin düzenlenmesine ilişkin esas ve usuller yönetmelikte düzenlenir.” denilmekte ve Dernekler Yönetmeliğinin 83. maddesinde “Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait Dernek Beyannamelerini (EK- 21), mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçelerde bulunan dernekler beyannamelerini bir adet, diğer ilçe merkezinde bulunanlar ise iki adet olarak verirler. Şubeler, mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler." denilmektedir.

Yukarıda da belirtilen Kanun ve Yönetmelik maddelerine göre ilimizde 01/01/2014-31/12/2014 tarihleri arasında faal olan (fesih olmayan) tüm dernek, şube ve federasyonların yıl sonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar Valiliğimize vermeleri gerekmektedir. Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesi gereğince elektronik ortamda beyanname ve bildirimleri doldurma yetkisi dernek başkanına verilmiş olup, il dernekler müdürlüğünce sistem üzerinden verilen kullanıcı kodu, parola ve şifreyi alan dernek başkanlarımızın mutlaka kullanıcı kodu, parola ve şifre ile beyannamelerini www.dernekler.gov.tr adresindeki Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden doldurup onaylayarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Derneklerde iç denetim sisteminin güçlendirilmesi ve Kanun hükümlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla, İlimizde faaliyet gösteren Kamu Yararına çalışan Dernekler, Bilanço Usulüne göre Defter tutan Dernekler ile yıl içindeki geliri 100,000 (yüzbin) TL'yi geçen dernekler, dernek beyannamesi ile birlikte değerlendirilmek üzere her yılın Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ilişkin denetim kurulu raporlarının (İç Denetim Raporu) birer suretinin manuel ortamda Valiliğimize getirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca; 2014 yılı beyannamelerine, derneklerin kimlik numaralarını girebildiği VKN alanı eklenmiştir. Vergi Kimlik Numarası (VKN)’na sahip olan derneklerin, bu alanı doldurmaları; Vergi Kimlik Numarası(VKN)’na sahip olmayan derneklerin ise Vergi Kimlik Numarasını temin ederek beyannamedeki VKN alanını doldurmaları  gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen bilgi ve belgeleri süresi içerisinde Valiliğimize bildirmeyen dernek yöneticileri hakkında 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32/l maddesi gereğince 835,00 (sekizyüzotuzbeş) TL idari para cezası uygulanacağından, dernek yöneticilerimizin mağdur duruma düşmemesi için ilgili belgeleri süresi içerisinde Valiliğimize ve Kaymakamlıklarımıza getirmelerini önemle rica ederiz."dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar