27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Bulut, “Afete hazır Türkiye” projesini tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulut, “Afete hazır Türkiye” projesini tanıttı
Abone ol
AFAD Osmaniye İl Müdürü Serhat Bulut, TRT Çukurova Radyosu'na canlı yayın konuğu olarak; “Afete Hazır Türkiye “ Projesi ile ilgili Söyleşi gerçekleştirdi.

AFAD Osmaniye İl Müdürü Serhat Bulut, TRT Çukurova Radyosu'na canlı yayın konuğu olarak; “Afete Hazır Türkiye “ Projesi ile ilgili Söyleşi gerçekleştirdi.

 Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, “Afete Hazır Türkiye “ projesi ile ilgili söyleşi yapmak üzere TRT Çukurova Radyosu “Akdeniz’den Toroslara Programı”na canlı yayın konuğu oldu.

Yapılan söyleşide  İl Müdürü Bulut; Ülkemiz genelinde Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı ve 81 ilde bulunan Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri tarafından başlatılan “Afete Hazır Türkiye “ projesi kapsamında Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü olarak sorumluluk bilinciyle çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Afete Hazır Türkiye projesinin amacı, afet ve acil durumlar, ilk 72 saatin önemi, Afad Gönüllüğü gibi konularda radyo dinleyicilerini bilgilendiren  Bulut; aynı zamanda projenin asıl amacına uygun olarak il bazına indirgenerek gerçekleştirilmekte olunan Afete Hazır Osmaniye projesi adı altında yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

İlimizde bulunan okul, aile ve işyerlerini afete hazır hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğine değinen Bulut; şu anda proje kapsamında 12.654 kişiye ulaşıldığını ve sadece 2017 yılında 6 işletme, 13 kurum ve 15 okul olmak üzere toplamda 1870 kişiye Afet Bilinci Eğitimi verildiğini ifade etti.

Okullarda okul öncesi öğrencileri de dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilere “Doğal Afet Bilinci Eğitimi” adı altında deprem, yangın, sel gibi durumlarda davranış biçimlerini öğreterek bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığını ve eğitim kurumlarında gerçekleştirilen eğitimlere oldukça fazla ilgi gösterildiğini; bunun da yeni neslin afetler hakkında bir şeyler öğrenme isteğinde olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Dolayısıyla eğitim kurumlarında öğrencilere verilen eğitimlerin, afetler hakkında bilinçlendirme çalışmasının erken yaşta başlamasının ne kadar büyük bir öneme sahip olduğuna değindi.

Osmaniye AFAD olarak üzerlerindeki sorumluluğun bilincinde olduklarını vurgulayan İl Müdürü Serhat Bulut; gerçekleştirmekte oldukları eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin yanında TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında Osmaniye İli genelinde Afet ve Acil Durumlarda halkın toplanma yerlerinin belirlendiği, hemen ardından hem basın hem de sosyal medya ve ayrıca muhtarlıklar aracılığıyla afet ve acil durumlarda toplanma yerlerini halkımızla görsel olarak paylaşıldığını, bu hususta halâ bilgisi olmayanların ve Müdürlüğümüzün diğer bilgi ve bilinçlendirme çalışmalarını takip etmek isteyenlerin “https://osmaniye.afad.gov.tr” sitesinden veya sosyal medya aracığıyla facebook ve twitter’dan bulunan “AFAD Osmaniye” sayfalarından ulaşabileceklerini hatırlattı. Haber Merkezi

Afetlerin beklenmeyen olaylar olduğuna değinen Sayın BULUT; “Afete Hazır Osmaniye” projesi kapsamında beklenmeyene hazırlıklı olmak için çalışmalarını devam ettireceklerini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar