26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4

Bacağı kırık sokak köpeğine 2,5 saatlik ameliyat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bacağı kırık sokak köpeğine 2,5 saatlik ameliyat
Abone ol
Osmaniye'de, sağ arka ayağını seker halde yürürken bulunan dişi sokak köpeği, yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatla eski sağlığına kavuşturuldu.

Osmaniye'de, sağ arka ayağını seker halde yürürken bulunan dişi sokak köpeği, yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatla eski sağlığına kavuşturuldu.

Merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde vatandaşlar bir sokak köpeğinin yürümekte zorlandığını görünce durumu hemen yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine Osmaniye Belediyesi tarafından mücavir alanı dışında olmasına rağmen bölgeye bir ekip yönlendirildi.

Uyuşturucu iğne ile sakinleştirilip sedyeyle araca alınan köpek, tedavisi için hayvan barınağa getirildi. Yapılan muayenede bacakta kırık şüphesi bulunan köpek, ileri tetkik ve tedavisi için, HAYTAP tarafından, Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneği'ne ait bilim evine kurulan HAYTAP'ın 'Karakız Görüntüleme Merkezi'ne getirilerek röntgen filmi çekildi.

Femurun diz ekleminde ki boyun kısmında kırık tespit edilen sokak köpeği, gönüllü Veteriner Hekimleri Ali Nuri Yiğit ve Ali Laçinbala tarafından yapılan ve yaklaşık 2,5 saat süren başarılı bir operasyonla eski sağlığına kavuşturuldu.

Sokak köpeğinin, sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin kendi gözetimlerinde sürdüğünü kaydeden HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala, "Gönüllü veteriner hekimlerin rahatlıkla kullanabileceği HAYTAP Tedavi'de, sahipsiz sokak hayvanlarına şifa oluyoruz.

Her geçen gün ilimizin bir çok yerinden sahipsiz sokak hayvanları röntgen ve tedavi konusunda kapımızı aşındırıyor.

Osmaniye Merkeze 15 km uzaklıktaki Cevdetiye ilçemizden gelen ihbar doğrultusunda Osmaniye Belediyesi ekiplerince kırık şüphesi ile getirilen 2 yaşındaki dişi sahipsiz sokak hayvanı çekilen röntgen filmi neticesinde femurun diz ekleminde ki boyun kısmında bir kırık tespit edildi.

Akşam 19.00 de başlayan operasyon 21.30 gibi bitti.

Operasyonda kırık kemik karşılıklı bir hal alındı. İntramedüller pin yöntemi ile sabitlendi.

Operasyonda kullanılan ve şehrimizde bulunmayan ortopedi setlerini bizlere yüzde 100 hibe ile bağışlayan HAYTAP Yönetim Kuruluna minnettarız." dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar