19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1

Av tüfeğiyle vurulan köpek tedaviye alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

Osmaniye'de, Özel Harekat Polisleri tarafından dağlık alanda yaralı bir şekilde bulunan ve av tüfeğiyle vurulduğu belirlenen sokak köpeği, tedavi altına alındı.

Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneği'ne ait bilim evindeki Karakız Görüntüleme Merkezi'ne getirilerek röntgen filmi çekilen 3 yaşlarındaki erkek sokak köpeğinin sağ ön bacağında saçmalar olduğu belirlendi. Ameliyata alınan köpeğin vücudundaki kurşunlar, gönüllü veteriner hekimler Ali Nuri Yiğit, Ali Laçinbala ve Kadir Yalman'ın yaklaşık bir saat süren başarılı operasyonla çıkartıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) demirbaş desteği ve gönüllü veteriner hekimlerin iş gücü ile uygulanan "HAYTAP Tedavi" sahipsiz sokak hayvanlarına şifa olmaya devam ediyor. Sadece sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet veren ve ücretsiz olan HAYTAP Tedavi sistemi gönüllü çalışacak veteriner hekimlere kapısını sonuna kadar açık tutuyor.

CERRAHİ OPERASYONLA MERMİ ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILDI

Operasyona katılan Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit, üç yaşlarındaki erkek sokak köpeğinin kendilerine geldiğinde sağ ön bacağında saçma yaraları tespit ettiklerini belirterek, "Karakız Görüntüleme Merkezinde çekilen röntgende, ulna kemiğinde av tüfeği saçmaları ve bir saçmadan oluşan kırık tespit ettik.

Yapılan cerrahi operasyonla mermi çekirdeklerini çıkarttık. Kırık uçları sabit, kemik uçları karşılıklı bulunduğundan destekli bandaj ile kırık tedavisini ne başladık. Gerekli antibiyotik, kalsiyum ve mineral desteğini verdiğimiz sokak canımızı bize getiren özel harekat timlerine teslim ettik. Kısa zamanda eski sağlığına kavuşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala ise Özel Harekât timlerinin dağlık alanda beslediği bir canın bu şekilde travmaya uğramasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Laçinbala, "Şehrimizde bu tip vakalar hiç görmeyiz, görmekte istemeyiz. Sahipsiz sokak hayvanı diye bir sorun yoktur.

Sahipsiz sokak hayvanlarının sorunları vardır. Bizler de gönüllü veteriner hekimlerle "HAYTAP Tedavi" projesi dâhilinde destek veriyoruz.

Demirbaş desteğini sağlayan HAYTAP yönetim kuruluna teşekkür ediyor, Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz olarak sahipsiz sokak hayvanlarına destek veren ekiplerimizin çoğalması için bağışlarınızı bekliyoruz." diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar