27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Anneleri ölen yavru kedilere, özel yapım kuvöz de tedavi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anneleri ölen yavru kedilere, özel yapım kuvöz de tedavi
Abone ol
Osmaniye'de bir okulun arşiv bölümünde anneleri ölmüş halde bulunan üç yavru kedi, düşük bir fiyata mal edilen özel yapım kuvöz de tedavi altına alındı.

Osmaniye'de bir okulun arşiv bölümünde anneleri ölmüş halde bulunan üç yavru kedi, düşük bir fiyata mal edilen özel yapım kuvöz de tedavi altına alındı.

İçerisindeki ultraviyole ışık sayesinde zararlı bakterilerden de korunan yavru kediler, şırıngayla verilen sütle beslendi.

Korona virüs salgını nedeniyle, tatil olan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2 nisan günü temizlik ve dezenfekte çalışması yapan görevliler, bir kedi ölüsü buldu.

Yavrularının olabileceği düşünülerek yapılan detaylı aramada ise 3 yavruya rastlandı.

Okul Müdürü Mustafa Aslan, "Bulduğumuz yavru kedileri sütle besledik. Sahiplenecek birilerini aradık ama Korona virüs salgınından dolayı kimseyi bulamadık.

Daha sonra Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala'ya ulaştık. Kendisi bizim talebimize karşılık okulumuza geldi ve kedilerin bakım ve tedavileri için ona teslim ettik. İnşallah sağlıklı bir şekilde hatalarına devam ederler." diye konuştu.

KORONA ÖKSÜZLERİ KEDİ
Virüs salgını dolayısıyla okulların tatil dildiğini söyleyen Ali Laçinbala ise " Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin arşiv kısmı temizlenirken anneleri ölü bulunan öksüz kedilerimizi HAYTAP olarak bizler sahiplendik. Biz onlara korona öksüzleri diyoruz. Bu yavrularımız artık emin ellerdeler. Hazırlamış olduğumuz kabin içerisinde, zeminden ısıtma olduğundan dolayı en azından anne sıcaklığını sağlayacağız. Ayrıca filtreden geçen temiz havayla da içerisinin temiz oksijeni onlara şifa kaynağı olacaktır." dedi.

SOLUNUM YOLULA İLAÇ VERİLİYOR
İlk yapılan muayenelerinde hiç bir rahatsızlıkları bulunmayan yavru kedilerin anne sütüne yakın gıdalardan olan sütlerle beslemeye çalıştıklarını söyleyen Laçinbala, "Kendi yapımımız olan kabin içerisinde, solumak yoluyla ilaçları uygulamaktayız. Ayrıca, yine bu kabin içerisindeki ultraviyole ışık sayesinde zararlı bakterilerden korumaktayız. Piyasa değeri yaklaşık 8 bin lira olan bu cihazı biz çok düşük bir maliyetle üretimini yaptık. Bu yarı otomatik sistem, tam otomatik sistemler kadar olmasa da, bizim gibi imkansızlıklarla mücadele eden ve bu hayvanlara yardım eli uzatan bizlere çok büyük olanak sağlayacaktır." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar