27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Akkaraman Irkı Koyun projesi kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akkaraman Irkı Koyun projesi kabul edildi
Abone ol
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün halk elinden ıslah projesi kapsamında hazırladığı 6 bin dişi ve 300 erkek Akkaraman Koyun projesini bakanlık tarafından onaylandı.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün halk elinden ıslah projesi kapsamında hazırladığı 6 bin dişi ve 300 erkek Akkaraman Koyun projesini bakanlık tarafından onaylandı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 2012 yılından itibaren İvesi Irkı Koyun Projesini, 2013 yılından itibaren Kıl Keçisi Projesini yürüten Osmaniye'nin, 2015 yılında Akkaraman Koyun Irkı Projesine de dahil olmayı başardığını kaydetti.

Hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla Bakanlıkça uygulanan proje kapsamında 2012 yılında Halk Elinde İvesi Irkı Koyun Islahı Projesine 6 bin 300 hayvan ile başlanıldığını belirten Sağlam, "2013 yılında Halk Elinde Kıl Keçisi Islahı Projesine 6 bin 300 hayvan ile projeye katılmayı hak eden İlimiz,  2015 yılında da Akkaraman Koyun Irkı projesine katılmak için Bakanlığa başvurmuştur.

Bakanlık yetkilileri tarafından İlimizde yapılan incelemeler sonucunda 6 Bin dişi, 300 erkek Akkaraman Koyun için Projemiz onaylanmıştır. Projeye yetiştiricilerimiz en az 80 dişi 4 erkek Akkaraman Koyun Irkı ile katılabileceklerdir. Projeye kayıtlı elit sürüye ait yetiştiricilerimize yavru desteği olarak hayvan başı 70 TL, taban sürülerde ise yavru desteği olarak hayvan başına 35 TL ödenecektir. Ayrıca projede kayıtlı erkek damızlık hayvanlara da hayvan başı 200 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir." diye bilgi verdi.

Ülke hayvancılığının gelişmesinde küçükbaş hayvancılık büyük öneme sahip olduğunu ve Halk Elinde Islah Projesinin de bu noktada önemli bir proje olduğunu vurgulayan Sağlam, "Proje kapsamında bugüne kadar 102 yetiştiriciye 1 milyon 300 bin 745 TL  destekleme ödemesi yapılmıştır.

Projeye katılan yetiştiricilerden projeye önem vermeleri ve bu projeyi destekleme ödenen bir proje değil de daha verimli hayvanlara sahip olmak için yapılan bir proje olarak benimsemeleri gerekmektedir. Bu proje ile ırkları daha iyi olan hayvanlar oluşacağından yetiştiricilerimiz süt verimi, kuzu veya oğlak verimi daha yüksek hayvanlara sahip olacaktır." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar