26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4503
EURO34.7487
ALTIN2438.6

ÇUKUROVA’NIN BAŞKANLARI TARSUS GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE BULUŞTU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇUKUROVA’NIN BAŞKANLARI TARSUS GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE BULUŞTU
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Tarsus Gastronomi Günleri’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Tarsus Gastronomi Günleri’ne katıldı.

Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde bulunan stant ziyaretinin ardından, Gastronomi Günleri'nin final yemeğinde Seçer’in özel daveti üzerine Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve İzmir Köy-Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ve kızı Defne Soyer Mersin lezzetlerinin tadına baktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in mutfak konusunda son derece zengin bir şehir olduğundan söz ederek, tanıtımın da bir o kadar önemli olduğunu vurguladı. Seçer, “Kentimizin dışından, Türkiye sınırları içinden, komşu coğrafyalardan, Avrupa’dan insanları buraya, bu güzelliği görmek için getirebilirsek, o zaman hem sosyal, hem kültürel, hem de ekonomik hayatımıza önemli katkılar yapabiliriz” dedi.

Mersin, Adana ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Tarsus Gastronomi Günleri’nde buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gastronomi Günleri kapsamında, Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde kurulan stantları ziyaret ederek, hem Mersin ve Tarsus’a özgü lezzetlerin tadına baktı, hem de hemşehrileri ile bol bol sohbet etme imkanı buldu.

Stant ziyaretlerinin ardından gerçekleştirilen Gastronomi Günleri’nin final yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve İzmir Köy-Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ile kızı Defne Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Tarsus Slow Food Grubu ile Tarsus Zeytin Platformu işbirliğiyle gerçekleşen Gastronomi Günleri, bu yıl “Öğrenelim Öğretelim” teması ile yapıldı. 3 gün boyunca devam eden Tarsus Gastronomi Günleri, 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da bünyesinde misafir ederken, Mersin ve Tarsus’a özgü lezzetlerin tadına varan ve Tarsus’un tarihi havasını soluyan Başkanlar, Gastronomi Günleri’nden memnun ayrıldı.

Seçer: “Vatandaşlarımızı bu güzelliği görmek için getirebilirsek ekonomik hayatımıza önemli katkılar yapabiliriz”

Başkan Seçer, Gastronomi Günleri kapsamında Tarsus mutfağının eşsiz lezzetlerini hep beraber tattıklarını ve Slow Food’un bu etkinliklere ayrı bir değer kattığını ifade ederek, Slow Food’un yeni bir konsept ve anlayış olduğunu vurguladı. Seçer, “Bölgemiz her konuda zengin olduğu gibi, yeme içme konusunda da son derece zengin. Hatay da, Adana da, Mersin de özelinde Tarsus da öyle. Yemeyi, içmeyi sevince de böyle güzel yemekler, lezzetler ortaya çıkıyor. Bunun yanında da muazzam bir sofra kültüründe benzeşmemiz var. Kendi içimizde, kendimizi ikna etmekle, kendimizi memnun etmekle, kentlerimizi, şehirlerimizi zenginleştiremeyiz. Kentimizin dışından vatandaşlarımızı Türkiye sınırları içinde ya da komşu coğrafyalardan, Avrupa’dan, diğer ülkelerden insanları buraya bu güzelliği görmek için getirebilirsek, o zaman hem sosyal hayatımıza, hem kültürel hayatımıza, hem de ekonomik hayatımıza önemli katkılar yapabiliriz” dedi.

“Lütfü ve Zeydan Başkan’dan edineceğim çok görgü ve deneyim var”

Artık bu yeni dönemde belediyeciliğin sadece rutin işleri kapsamadığını dile getiren Seçer, “Yeni dönemde büyükşehir belediye başkanlığı rutin işlerin yanında birçok konuyu da kapsayan görevlerden oluşuyor. En iyi şekilde, en layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Ama benim bir şansım var. Sayın Lütfü Başkan ve Zeydan Başkan gibi iki değerli hocam var. Ben daha onların yanında yeni bir belediye başkanıyım. Bu konuda onlardan edineceğim çok görgü ve deneyim var. Bu insanlar da kentlerine emeklerini, yıllarını, alın terlerini verdiler. Kendilerini takdirle izliyorum. Onlardan çok ders çıkarıyorum” diye konuştu.

Karalar: “Dünyanın hiçbir yerinde bu coğrafyaya benzeyen başka bir coğrafya yok”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da konuşmasında, böyle bir coğrafyada ve lezzet dünyasında doğmanın, yaşamanın büyük bir şans olduğunu ifade ederek, “Dünyanın hiçbir yerinde bu coğrafyaya benzeyen başka bir coğrafya yok. Bu yörede toplam 600’e yakın lezzet var. Birbirine yakın yemekler ama hepsinin olağanüstü lezzeti ve ayrı tadı var. Bir kentte ne kadar zenginlik varsa, o kentin yaşaması ve değerlendirmesi gereken, Türkiye’nin değerlendirmesi gereken, hatta dünyaya açılması gereken ne kadar zenginlik varsa onu tanıtmak da bizim görevlerimizin başında geliyor” ifadelerine yer verdi.

Savaş: “Bu güzelliklerin lezzeti paylaştıkça artıyor”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bu coğrafyada Urfa’dan Mersin’e kadar nereye dokunulsa tarih ve kültür fışkırdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Hem de çeşit çeşit. Bütün bu güzelliklerin yanında insanlarımızın güzel yemekleri de fışkırıyor. Biz o güzel yemekleri Urfa’dan Mersin’e, Tarsus’a kadar tatmanın zevkini yaşıyoruz. Bu güzellikler paylaştıkça güzelleşir, paylaştıkça lezzeti artar, paylaştıkça cebimize, ekonomimize katkı sağlar. Biz bunu Türkiye olarak yeni keşfettik. Mersin’de de gerçekten çok güzel bir yemek kültürü var. Çok güzel tarihi eserler de var. İnsanların manevi dünyasına hitap eden, Hıristiyanlık öncesi birçok manevi şahsiyetin yaşadığı çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabi bütün bu güzellikler, güzel yemekler, güzel çeşitler doğurmuş. Bizim bu çeşitleri dünyayla paylaşmamız lazım. Onun için buradayız. Biz el ele vereceğiz. Hep birlikte bu coğrafyanın birikimlerini, lezzetlerini dünyayla paylaşacağız. Paylaşırken de kol kola girip birlikte hareket etme tarzını yakalayacağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar