19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

“Ali kıran baş kesen düzeni Mersin’de artık yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ali kıran baş kesen düzeni Mersin’de artık yok”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gelenekten Geleceğe Mersin Dayanışma Platformu tarafından Park Cafe’de gerçekleştirilen sohbet toplantısına katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gelenekten Geleceğe Mersin Dayanışma Platformu tarafından Park Cafe’de gerçekleştirilen sohbet toplantısına katıldı.

Sohbette Seçer, kadın, çocuk, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hayvan hakları konularına değinerek, bu konularda yapacakları önemli hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Programın sonunda platform üyeleri Mersin ve kendileri için umudun simgesi olan barış güvercinlerini Başkan Seçer için uçurdu.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili daire başkanlığı kurulması talebi üzerine konuya sıcak baktıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Daire Başkanlığı önerisi de var. Bu olabilir, bunu önemsiyoruz, yürekten inanıyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunu bir dahaki meclise çalışırız, hukuki altyapısını hazırlarız” dedi.

Seçer, kurmayı planladıkları Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın ismini yalnızca Kadın Daire Başkanlığı olarak belirlediklerini kaydetti. Seçer, “Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın ismini Kadın Daire Başkanlığı olarak değiştiriyorum. Alt şube olarak da Çocuk Şube Müdürlüğü olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gelenekten Geleceğe Mersin Dayanışma Platformu tarafından Park Cafe’de gerçekleştirilen sohbete katıldı. Seçer, katıldığı sohbette yeni kuracakları daire başkanlıkları, kadın, çocuk, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hayvan hakları konularında yapılacak önemli çalışmalardan bahsetti. Konuşmasının ardından Başkan Seçer, platform üyelerinin kendisi için getirdiği barış güvercinlerini havaya uçurdu

Park Cafe’deki sohbette yerel seçimleri değerlendiren Başkan Seçer, ittifakın olmadığı Mersin’de seçimde kendilerine gönülden ve karşılıksız destek veren demokrasi güçleri ile hep birlikte kazandıklarını ifade etti. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde Mersin’e, Mersin’deki tüm kesimlere hep birlikte hizmet edeceklerini vurgulayan Başkan Seçer, aynı destekle Türkiye siyasi hayatının geleceğine yön verecek adımlar atacaklarını da söyledi.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Daire Başkanlığı konusunu meclise taşıyacağız”

Göreve geldiği ilk günden itibaren yaptıkları çalışmaların hep toplum yararına çalışmalar olduğunun altını çizen ve dar gelirlinin, öğrencinin, kadın ve çocuğun hayatına dokunan hizmetlerinden söz eden Seçer, önümüzdeki dönemde hayata geçirmek istedikleri uygulamaları da paylaştı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Daire Başkanlığı kurulma önerisinin dile getirilmesi üzerine, bu konuya sıcak baktığını ifade eden Seçer, önceliklerinin fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış kadınlara yönelik çalışmalar olduğunu söyledi. Seçer, Türkiye’deki kadın ve çocuk gerçeğinden yola çıkarak, Mersin özelinde önemli ve örnek olacak çalışmalara imza atmak istediklerinin altını çizdi. Seçer, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Daire Başkanlığı olabilir, bunu önemsiyoruz, yürekten inanıyoruz. Ama Kadın Daire Başkanlığı’nı öncelikli kurmak istememizin sebebi; kadının toplumdaki gerçeği. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunu bir dahaki meclise çalışırız, hukuki altyapısını hazırlarız” diye konuştu.

Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığ’nın isminin değiştirilmesi ile ilgili gelen öneriyi de değerlendiren Seçer, kendilerinin de çalıştay sonrası benzer yönde karar aldıklarını ifade etti. Seçer, “Bizim gerçekleştirdiğimiz Kadın ve Çocuk Çalıştayımızdan çıkan sonuç; kuracağımız daire başkanlığının isminde değişikliğe gitmemiz yönündeydi. Önceki gün karar aldım.  Kadın Çocuk Daire Başkanlığı’nın ismini Kadın Daire Başkanlığı olarak değiştiriyorum. Alt şube olarak da Çocuk Şube Müdürlüğü olacak. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili projeksiyonları yapan bir müdürlük oluşturuyoruz” dedi.

“Çağdaş dünya normlarına uygun bir hayvan anayasası hazırlamamız lazım”

Önemli toplumsal konulardan biri olan hayvan hakları konusunda da önemli ve hassas çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Seçer, “Bu konuda samimi çalışmalar içerisindeyiz. Çağdaş dünya normlarına uygun bir hayvan anayasası hazırlamamız lazım. Bu değerlendirmeler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak sadece evcil hayvanları değil doğadaki tüm hayvanlar için son derece hassas davranan bir belediyecilik anlayışı göstereceğiz” diye konuştu.

“Ali kıran baş kesen düzeni Mersin’de artık yok”

Seçer, yaptıkları hizmetleri toplumun her kesimini düşünerek, kanunlara uygun yaptıklarını belirterek, kentte kanundışı uygulamalara müsaade etmeyeceklerinin de altını çizdi. Bir örnekle konuşmasını sürdüren Seçer, şunları kaydetti:

“Ulaşımı önemsiyorum. Minibüsçülerimiz ekmek yesin, ama ben vatandaşımızı da düşünmek zorundayım. Herkes Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyacak. Kanun dışı eylem ve işlemlerin içerisinde olan ‘Ali kıran baş kesen’ düzen Mersin’de bundan sonra olmayacak. Dolmuşçu arkadaşlarımız, minibüsçü kardeşlerimiz de bizim başımızın tacı. Onlar da ekmeğini yiyecek ama kıt kanaat geçinen yurttaşımızın da ulaşım ihtiyacını karşılamak, onlara ucuz hizmet temin etmek benim görevimdir.”

“Siyasi saikle hareket edip çok değerli beyinleri heba edemem”

Belediyenin personel rejimi konusunda sorulan sorular üzerine yeniden değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, siyasi bir düşünce ile hareket etmeyeceklerini, liyakata ve bilgiye önem vereceklerini vurguladı. Seçer, şunları söyledi:

“Siyasi saiklerle hareket edip bizim dünya görüşümüzden olmasa da temel anlayışı demokrasi olan ama bugüne kadar bizim partimize oy vermemiş çok değerli beyinleri heba edemem. Bunu yapamam. Kimse benden bunu beklemesin. Ben yürümek, koşmak değil uçmak istiyorum, güzel işler yapmak istiyorum. Benim bünyemde milliyetçi olabilir, sosyalist olabilir, demokrat olabilir. Bu ülkede ayrımcılığa çanak tutmamış, onlarla kol kola yürümemiş arkadaşlarımız var, onlar bizim başımızın tacıdır. Onlarla yol yürüyeceğiz. Liyakate değer vermek zorundayım ki; değer veriyorum. En iyilerle çalışmak zorundayım, Mersin’i kalkındırmak, Türkiye’ye örnek olabilmek, genel iktidarın kapısını açabilmek için başarılı olmak zorundayım. Bu zorunluluğu ve sorumluluğu yerine getirirken her konuda en iyisi ile çalışmak zorundayım. Yoksa ben yanlış yaparım. Sizden şunu istiyorum; yaptığım, yapacağım atamalarda, uyguladığımız personel rejiminde liyakati esas aldığımı bilmenizi istiyorum. Ancak şu da benim hakkımdır. Ben çağdaş, ilerici, demokrat bir insanım. Benim dünya görüşüme hakim kılma hakkına sahibimdir. Benim gibi modern, çağdaş bir belediye başkanınız olursa değişimci, dönüşümcü, devrimci bir belediye başkanınız olursa kentte onun izlerini görürsünüz. Benim gibi ilerici, değişimci, demokrat ve devrimci kadrolarla çalışma zorunluluğum var.”

“Kendi yolumuzu kendimiz açtık”

Yerel seçimlerde bir başarıya imza attıklarının altını çizen Seçer, demokrasi güçlerinin destekleri ile çok güzel ve tüm Türkiye’ye örnek olacak hizmetler yapacaklarını kaydetti. Seçer, “Burada bir ittifak olmadı. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük gibi ilkeler etrafında birleşen yurttaşlarımın desteği ile kendi yolumuzu kendimiz açtık. Başta bütün demokrasi güçlerine,  bütün siyasi oluşumlara, bütün kurumlara bu alanda mücadele eden bütün odalara, sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkürler ediyorum.  Bizlere İYİ Parti’den, AK Parti’den, MHP’den insanlar da oy verdi. Aramızda nüanslar olabilir, yolumuz ortaksa gerisi teferruat. Bunu söylemekten de korkmuyorum. Açık siyaset yaptım, yapmaya da devam edeceğim” diye belirtti.

Başkan Seçer’in konuşmasının ardından platform üyeleri kendilerine ve Mersin halkına umut olan Başkan Seçer için getirdikleri beyaz güvercinleri birlikte uçurdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar