27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sınavlar…

Okullar tatile girdi, öğrenciler, öğretmen ve okul yöneticileri henüz tatil yapamadılar.


Yeni eğitim sisteminin kursları başladı. Okullarda öğretmenler kurs alıyorlar. Öğrenciler için ise Cumartesi ve Pazar günleri sınav maratonu başladı. 4 haftadır öğrencilerin Cumartesi ve Pazar günleri sınava girmeleri nedeniyle, bu günlerde mahallelerdeki semt pazarları da kurulmuyor. Çocuklar sınıflarda ter dökerken, velilerde Cumartesi ve Pazar günleri semt pazarı kurulmadığı için ayrı sıkıntı yaşıyorlar.


Öğrencilerin sıkıntısı bununla da sınırlı değil. Bu günlerde banka önündeki kuyrukların çoğunluğunu  öğrenciler oluşturuyor. KPSS için bankaya 35 Tl para yatırma kuyruğu, ardından sınav kaydını yaptırmak için okullardaki kuyruk.


Öğrenciler bu sıkıntıları yaşarken, velilerde çocuklarına para bulabilme sıkıntısını yaşıyor.


2012 yılı KPSS’de yapılacak, en az 75 puan alabilmek için bu yaz sıcağında ders çalışacak olan gençler, aldıkları puanlarla herhangi bir kuruma  yerleşebilmenin heyecanının yaşayacaklar.


Önümüzdeki eğitim döneminde 5 yaşından itibaren çocuklarımız okulla tanışacak. Çocuklarımız okuma, öğrenme, sınav ve işe girmenin koşuşturmaları ile yaşamlarına yön verebilmenin uğraşını verecekler.


Anne-babalar çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamanın uğraşı ile çalışacak, para kazanıp okullarda okumalarını sağlayacaklar. Çocuklar ise gittikleri okulda sınıf tekrarı yapmamanın uğraşı içinde ter dökecekler.


Eğitimin son basamağı olan Üniversitelerdeki yurt, yemek, harç gibi paraların her geçen yıl artırılması nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenci ve veliler, gelen zamların az olması için dualar edecekler.


Eğitimin parasız olması için öğrenciler sokaklara dökülüp, sorunlarını yetkililere anlatmak istediklerinde, hangi engellerle karşılaştıklarını tv kanallarından izliyoruz. Polis copu, biber gazı ile öğrencilerin eylemleri durdurulmak isteniyor.


Bebeklikten, çocukluğa kadar büyütüp, genç yaşa geldiğinde de Üniversiteye gönderdiğimiz çocuklarımızın düşüncelerini aktarmak için ‘parasız eğitim’ haklarını istedikleri için sokak ortasında karşılaştıklarını engellemeler yerine yetkililerin soruna çözüm bulmalarının daha insani bir davranış olduğunu düşünüyorum.


Bir ülkede eğitim paralı, askerlik paralı ise o ülke vatandaşları arasında sosyal ve toplumsal konularda bir takım sıkıntılar yaşanması doğal sayılmalıdır.


Ben de eğitimin parasız olmasını savunuyorum. Ticari olarak kendilerini geliştirmek isteyen anamalcılara verilen krediler ve desteklerin onda biri öğrencilerin eğitimleri için verilmiş olsa, bu ülkede öyle cevher gençler yetişir ki, o zaman da yabancı ülkelerden doktor davet etmemiş oluruz. Kendimizi Türk doktorlarına emanet etmekten gurur duyarız. Çocuklarımıza sabır ve başarılar diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar