26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Koynunda “Yılan” beslemek!..

Bazı insanlar adını bile duyduklarında soğuk duş etkisi yapmış gibi titredikleri “yılan”denilen sürüngen hayvanla ilgili bir başlık attık bugünkü köşemin başlığına.

Halk hikmetleri olarak kullanılan sözlerin anlamlarını incelemeyen, ne demek istediğini umursamayanlar, gözlerindeki perdeyi, yüreklerindeki zarı farketmeyenlerin yaşantılarında karşılaşabilecekleri olaylar karşısında da şikayet etmeye hakları olabilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; “Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur”demiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı dönemdeki önemli sözlerinin birer rehber olarak kullanılması sonunda devlet yönetiminde kusurların, olumsuzlukların en az yaşanabileceğini O’ndan sonraki devlet yöneticilerin anlaması ve sözler üzerinde düşünmesi gerekmez mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu dinlemek yerine, kendilerine göre oturdukları makamlarda farklı yönetim biçimlerine yönelme adına çalışmalar yapanlar, kendilerine edindikleri çevre ile koltuk sahibi olanların sonuçta ne gibi sıkıntılar yaşayabileceği gün olur ortaya çıkabilir.  Peruk düşer, kel görünür diye söylenen deyim yaşanabilir!

Yeniden yazımın başına dönmem gerekirse; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi’nde, Fetö örgütüne çalışarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı ötelin adresini verdi. Zaten Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu yeri Yaverinden başkasının bilebilmesi olası olamazdı!

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Yaveri Yarbay Levent Türkkan’ında Fetö örgütü ile ilişkili olduğu ve 15 temmuz darbe girişimine destek verdiği ortaya çıktı.
Eski Genel Kurbay Başkanlarından Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce’nin de düzenlenen operasyonlar sonunda tutuklanan  20 kişiden biri olduğunu öğreniyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başyaveri Albay Ali Yazıcı’ya  kendi elleriyle üniformasına kordonu takmıştı. Bu kordonun “anne ile bebek arasındaki  kordon gibi” olduğu düşünülmektedir.

Yaver’in ne anlama geldiğini araştırdığımızda;  “İhanet  veya koruyamama hallerinde kendini bu kordonla asması içindir.” Bilgilerini öğrendik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yaveri Albay Ali Yazıcı Fetö örgütü ile ilişki kurarak “komutanına” ihanet etti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniformasına taktığı kordonun anlamını biliyor muydu?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk başyaveri Salih Bozok, Atatürk’ün ölüm haberini aldığı anda tabancası ile intihara kalkışır ve yaralı olarak kurtulur.

Yeniden bu günlere dönelim. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 temmuz darbe girişimi  soruşturması kapsamında Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar tutuklandı. Kaymakam’ın koruma polisi 32 yaşındaki Hidayet Meral geçici görevle İl Emniyet Müdürlüğü’nde göreve çekildi. Meral, gece nöbeti sırasında bilinmeyen bir nedenle tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Evli ve bir çocuk babası polis memurunun eşi Meral’ın 2’inci çocuğuna halime olduğu öğrenildi.

Yaşanan olayları görüyor, izliyor ve yazıyoruz. Koynunda yılan besleyenler veya beraber yolda yürüdükleri insanları bilmeyenler gün olur karşılarına farklı şekilde sorunlarla karşılaşabilirler. Allah’ın verdiği AKLI kullanırken “İYİ” yolda kullanmayanlar, her zaman kaybetmeye hazır olmayı da bilmelidir! Saygılarımla..


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar