29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bugün farklı…

Merhaba yurdumun güzel insanları, merhaba ilk kez okulla tanışacak minik yavrularımız, merhaba okulu özleyen öğrencilerimiz, merhaba öğretmenlerimiz, merhaba okul yöneticilerimiz, merhaba okulun tüm temizlik hizmetlerini üstlenip sabahın erken saatlerinde işine başlayan temizlik personeli görevlileri, kısacası tüm eğitim-öğretimde emeği geçen insanlar merhaba yeni yıla.

Okullar için yeni bir eğitim-öğretim dönemi başladı. Bu sabah okulla ilk kez tanışacak olan minik öğrencilerimizin duyguları, heyecanları bir başka olacaktır.

Özellikle bazı minik yavrularımız anneleri ile birkaç sıralarda oturacaklar, bazıları ağlayacak, bazıları öğretmenleri ile tanışmanın ayrı heyecanını yaşayacaklardır.

Öğretmenlerimiz ise yeni minik yavrularla tanışmanın ve onların isimlerini akıllarında tutabilmenin heyecanı ile sınıflarına gelecekler.

Yeni bir eğitim öğretim döneminde farklı duygularla birlikte çocuklar mahalleleri ve aileleri dışında farklı arkadaşlıklar edinebilme ve tanışma olanağı duyacaklar.

En acısı da nedir biliyor musunuz, bir önceki yılda beraber ders yaptıkları arkadaşlarını yeni süreçte aralarında göremeyen öğrencilerin duygularını gizlemeleri zor olacaktır.

Bu sabah bir başka gün doğacak ülkemin üzerinde, havanın yağışlı olduğu yerlerde bile heyecandan terleyecek öğrenciler, öğretmenler ve velilerimiz.  Yürekler sımsıcak, okulun sınıfları, koridorlar ve okulun bahçesi sıcacık olacaktır insanların bakışlarında ve yüreklerinde.

Hoş geldiniz çocuklar okulunuza, sınıflarınıza, sıralarınıza, sınıf arkadaşlarınızın yanına ve öğretmenlerinizin karşısına.

Sizlerden tek isteğimiz; okumalı, öğrenmeli, başarmak olmalıdır. Vatanımızın güzelliklerinin değerini öğrenecek, atalarımızın bizlere bıraktığı bu kutsal toprakları emperyalist güçlerin eline bırakmama adına çalışmalı ve başarmalısınız.

Sizler ki, geleceğin; Valileri, Milletvekilleri, Bakanları, başbakanları ve Cumhurbaşkanı olabilecek bugünün çocuklarısınız. Sizlerin önünde uzun bir uğraş yolu bulunuyor, yılmadan, usanmadan ve başarmayı, dürüştlüğü, vatan ve yurdumuz insanını severek çalışıp hedefinize ulaşmanız bizleri mutlu edecektir.

Çok sey istemiyoruz ki sizlerden, zaten okula gidiyorsunuz, öğretmenlerinizi dinlemek, onların anlattıklarını anlamak ve başarılı olmaya karar vermekten başka bir şey istenmiyor sizlerden.

Günaydın güzel çocuklar, gençler ve geleceğin başarını insanlarını yetiştirme adına bu mesleği seçen öğretmenlerimiz.

Yeni eğitim ve öğretim yılınız kutlu, sağlıklı ve başarılı olsun! 

Bugün okullarımızla birlikte kentimizin cadde ve sokakları da kalabalık olacaktır. Ticari anlamda giyim ve kırtasiye alış verişleri ile ekonomide bir canlılık yaşanmaya başlanılacaktır.

Ekonomik anlamda yeterli gücü olamayan velilerimize de sabırlar diliyoruz. Varlıklı kişilerin veya gücü olan STK’ların da yoksul aile çocuklarının okul gereksinimlerine katkıda bulunmalarını bekliyor, sağlıklı ve başarılı yeni bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar