26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8

Tiyatro sanatçısı Danyal, OKÜ öğrencileriyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tiyatro sanatçısı Danyal, OKÜ öğrencileriyle buluştu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin davetlisi olarak Osmaniye’ye gelen dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Avni Danyal, öğrencilerle söyleşi toplantısında buluştu.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin davetlisi olarak Osmaniye’ye gelen dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Avni Danyal, öğrencilerle söyleşi toplantısında buluştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Anfi’de düzenlenen söyleşiye katılan tiyatro sanatçısı Hüseyin Avni Danyal’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



Söyleşiye OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Tülin Öz, Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okt. Dr. Serpil Uçar ile çok sayıda akademisyen ve Üniversite  idari personeli,Osmaniyeli i film yapımcısı Abdurrahman Keskiner, üniversite  öğrencileri ile  lise öğrencileri katıldı.



Osmaniyeli bir eşe sahip olunca Osmaniyeli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Hüseyin Avni Danyal, “Tiyatro kökenli olmak, tiyatroya uzun yıllar emek vermek kaçınılmaz sonu size hazırlıyor. Televizyon gibi bir sektör tiyatroyu biranda içine almaya başlıyor. Bir sıralama yapacaksak en beğendiğim işler arasında televizyon beşinci sırada gelir. Ne istediğini bilmek ve ona göre çalışmak hayatı kolaylaştırıyor. Hayal edip o hayal için çaba göstermek ve onunla ilgili mücadele vermek sonra Üniversitede istediğiniz bölümde okuyabilmek önemli.  Kısacası istediğiniz işi yapın. Tiyatroda oyuncu olabilmek için ciddi bir akademik eğitimden geçmek gerek. Zorudur eğitimleri, insanın duygularıyla oynarlar, farklı ruh hallerine sokarlar. Oyunculuğu geliştirmek için insanlarla bire bir karşılaşırsın. Üniversitede hocalarınızı sıkıştırın, zorlayın ve öğrenin. Hayatta sizi istediğiniz yere götürecek tren her zaman sizi bir yerde bekler. Ona doğru zamanda doğru yerde binebilmek önemli.” diye konuştu.



Danyal, “Televizyon tüketime yönelik olduğu için tüketir ve sonra biter. Televizyon popüler bir kültürün parçası o yüzden. Oyunculuk uzun soluklu bir süreç. Zor bir süreç ama belli bir başarıyı yakalarsanız oyunculuğunuz uzun sürer ama televizyonda dizi oyunculuğu bir eğitim alınmadığında uzun soluklu olmaz. Oyunculuğun ortalaması da olmaz. Oyuncu her zaman iyi olmak zorundadır. Kurtlar Vadisi kariyerimdeki önemli noktalardan birisi.



Çok seyredilen bir dizi de oyuncu olarak bulunmak demek tanınırlığınızı ciddi oranda artırıyor. Dizinin dördüncü bölümünde ben sokağa çıkamaz hale geldim. O dönemde İstanbul’da Polat Alemdar’ın, Memati Baş’ın ve Yalçın Bulut’un gerçekten yaşadığını düşünen insanlar gördüm. Bu çok tehlikeli bir şey ve ister istemez bizde bu duruma alışıyoruz. Yalçın Bulut çok büyük bir karakter değildi. Başta birkaç sahnem vardı ama karakter sevildikçe bu sahneler artırıldı. Güzelde yazılan bir senaryo olunca oyunculuk keyifli bir hale geldi. 



En sıkıldığım ve beni en mutsuz eden iş Show Tv de gösterilen Cesur Yürek dizisi oldu. Çünkü çok profesyonel iş yapan insanlar değillerdi. Bu yüzden de çalışması zor oldu. Kurtlar Vadisi ise en keyif aldığım dizi setlerinden biri oldu. Tıkır tıkır işleyen bir yapıya sahipti. Profesyonel sayısı bir işte azalıp amatör sayısı artıyorsa işlerde sallantılar meydana geliyor. Tiyatroda ise hiç kötü hissettiğim bir iş olmadı.”diye konuştu.

Öğrencilerin oyunculukla ilgili soruların yanıtlamasının ardından OKÜ Amfi’de tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Hüseyin Avni Danyal’a günün anısına çiçek ve hediye takdimini OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk yaptı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar