26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

Şiirlerin ekmeğe dönüştüğü yarışma ödülleri verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiirlerin ekmeğe dönüştüğü yarışma ödülleri verildi
Abone ol
Osmaniye merkezde geleneksel olarak düzenlenen “23. Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”na katılan şairlere ödülleri dağıtıldı.

Osmaniye merkezde geleneksel olarak düzenlenen “23. Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”na katılan şairlere ödülleri dağıtıldı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenen yarışmanın ödülleri Karaoğlanoğlu Parkı içerisindeki programda sahiplerini buldu.

Ödül dağıtım töreninde konuşan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “ Osmaniye’de geleneksel hale getirdiğimiz ‘Ekmek ödüllü şiir yarışması’nın bu yıl 23.’ncüsünün ödüllerini dağıtıyoruz. 24 Nisan tarihinde düzenlememiz gereken ödül törenini Covid-19 salgını nedeniyle bu güne erteledik. Bu yılki yarışmamıza 16 ilden toplamda 97 şair katılım gösterdi. 23. Yıldaki yarışmamıza katılan şair sayısı şu anda 3 bin 827 kişiye ulaşmıştır. Bu yılki programımızı sınırlı sayıda ve sadece yarışmacılarımızın katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Covid-19 tedbirlerine uyulması koşulu ile programımızdaki ödülleri de hijyenik şekilde poşetler içerisinde veriyoruz.”dedi.

Yarışmada ilk üç dereceye girenlere kristal Kupa ile Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunanların anılarına da kristal plaket verilirken, ayrıca tüm yarışmacılara; ekmek, kitap, kalem ve katılım belgesi verildi.

Yarışmayı 23 yıldır aralıksız olarak sürdüren OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak özel ödülünün de verildiği törende; şairler şiirlerini de okuyarak duygulu anlar yaşandı.

23. Ekmek ödüllü Şiir yarışması sonunda, Kahramanmaraş’tan “Hasret türküsü” şiiri ile Fuat Bostancı Birinci, Şanlıurfa’dan “Yüreğini üstüme ört anne” şiirini ile Mustafa Sade İkinci, Osmaniye’den “Ömrün sonunu bulduk” şiirini ile Selahattin Ölmez Üçüncü oldu.

Hatay’dan Nursel Seçer “Yazar Yaşar Kemal”, Gaziantep’ten Münise Senem “Gazeteci-Şair Mustafa Bardak”, Adana’dan Hülya Çapar “Gazeteci A. Rıza Karadağ”, Denizli’den Cengiz Sarıca “Kültür Sanat dostu Remzi Çakmak”, İzmir’den Mazlum Cihangir “Müzisyen-Ressam Mustafa Dinletir”, Aydın’dan Ergün Gül “Gazeteci Gökhan Erkmen”, Erzurum’dan Hakan İlhan “Şair Mine Kara”, Ankara’dan Hatice Abul “Şair a. Neşet Dinçer”, Osmaniye’den İbrahim Şadi Çenet “Eğitimci Şair S.Sefa Yazar”, Balıkesir’den Öz Ali Yılmaz “Gazeteci M. Cemal Şenadam”, İzmir’den Derya Kahraman Şener “ Gazeteci Ahmet Birgül”, Van’dan Mustafa Işık “Şair Ahmet Borazan”, Mersin’den Engin Bayram “eğitimci-Şair Süleyman Yurtsever” ile Osmaniye’den Ahmet Çelebi “Şair Yüksel Öktem” özel ödülleri aldı.

Yarışmaya katılan Kore Gazisi Hüseyin Bulut ise 86 yaşında, en yaşlı katılımcı olarak plaketle ödüllendirildi. Hüseyin Bulut’un plaketini Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun takdim etti.

Kristal kupa ve plaketlerin tasarımcısı OSMAR kristal sahibi Osman Duman’a katkılarından dolayı teşekkür eden OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Ekmek ödüllü Şiir yarışmasını, Osmaniye’nin İl olması ile başlattık. 23 yıldır düzenlediğimiz bu yarışmamızı; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılı ile taçlandıracağız. Bu yarışmamızı 2023 yılındaki etkinlikle sonlandıracağız”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar