26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4771
EURO34.7556
ALTIN2439.5

85’lik delikanlı sesleri ile Müze’de coştu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
85’lik delikanlı sesleri ile Müze’de coştu!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiirini al da gel” programının 22.’nsinde duygu dolu saatler yaşandı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiirini al da gel” programının 22.’nsinde duygu dolu saatler yaşandı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da başlatılan “Şiirini al da gel” programın Eylül ayı etkinliğine üç değişik ilden kültür ve sanat insanları katıldı.

OŞYAD’ın bu ayki onur konuğu, “Adana yollarında, pamuklar dallarında ve postacı” eserleri ile tanınan 85 yaşındaki Abdurrahman Yağdıran oldu.



Kent müzesindeki bu ayki etkinliğe ayrıca, Antakya Kültür Derneği (AALENDER) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Yalova Şair ve Yazarlar derneği Başkanı Nuri Taner ile Adana Yaşam Sanat Derneği’nden Bekir Dağsever de konuk olarak katıldılar.

Kent Müzesindeki program OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın  şiirini yorumlaması ve açış konuşması ile başladı.

Ardından OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Kent Müzesinde 22.’nci ayına giren “Şiirini al da gel” programından sözederek, konukları tanıttı ve katılımcılara teşekkür etti.

Bardak, Kent Müzesindeki etkinliklerin bazı programlarına getirdikleri önemli konuklardan sözederek, Adana’da yaşamını sürdüren Abdurrahman Yağdıran ile 1994 yılında ORT televizyonunda görev yaptığı sırada tanıştığını ve o günlerde “Sazımız sözümüz” programı için 1 saat 30 dakikalık bir programı Adana’ya giderek bir kültür-sanat derneğinde çekimini yaparak televizyonda yayınladığını söyledi.

Çukurova’nın yaşayan söz yazarı ve bestekarı Abdurrahman Yağdıran’ın 11 eserinin TRT kayıtlarına geçtiğini, bir çok eserinin film ve dizilerde seslendirildiğini ve eserlerini 50 dolayında sanatçının seslendirdiğini vurguladı.

Programa katılan, Hatay’dan Çetin Kalkan ile Nebiha Karasu, Yalova Şairler Derneği Başkanı Nuri Taner, Adana Yaşam Sanat Derneği üyesi Bekir Dağsever, Kadirli ilçesinden Kamil Yanar ile Osmaniye’den Ahmet İpek, Vatandaş Ahmet, Nilüfer Kutluer, Hilal Kahraman, İbrahim Şadi Çenet ve Mustafa Yeğdem şiirlerini yorumladılar.

Programda; İbrahim Karagülle (Ozan Maranlı), Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu), Salih Kanbur, Ramazan Çulcu ve Arif Bahar türküler seslendirdiler.

Programın onur konuğu Abdurrahman Yağdıran sahneye çıktığında; “Değerli kardeşim Mustafa Bardak beyin daveti üzerine ilk defa Osmaniye’ye geliyorum. Her zaman ve istediğini anda da gelmeye hazırım.”diye sözlerine başladı.

Yağdıran, sahneye çıktığında söyleyeceği eserlerin anılarını anlattıktan sonra seslendirdi. 

OŞYAD Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Eynallı’nın bağlaması eşliğinde türküler yorumlayan Abdurrahman Yağdıran, kendi eserleri dışında toplan 6 eseri sahnede yorumladı.

Okuya-yazmayı asker ocağında öğrendiğini belirten Yağdıran, eserlerini yazdığı tarihleri en ince ayrıntıları ile izleyenlere anlatırken, türkülerini söylerken Osmaniyelilerin de yoğun alkışlarını aldı.

Program sonunda Abdurrahman Yağdıran’a OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından plaket sunulurken, Hatay ve Yalova’dan gelen Dernek Başkanlarına ise yerfıstığı anahtarlığı ile kalem ve kitap hediye edildi.

Program,  Kent Müzesi önünde birlikte fotoğraf çekilip, vedalaşma ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar